Labdarúgó csapatunk korábbi mestere, a ZTE jelenlegi vezetőedzője sajnálja, hogy elhalasztották a bajnokit.

Beszéljünk egy kicsit a jó bajnoki rajtról, hiszen három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a negyedik helyen állnak a tabellán. Voltak előjelei ennek a remek kezdésnek?
Nem igazán. Ráadásul ha nincsenek a korai kiállítások az Újpest vagy a Kecskemét ellen, akkor talán még ennél is jobban állnánk. De nem vagyok telhetetlen, büszke vagyok a játékosokra, mert elfogadják és meg is valósítják azokat a taktikai elemeket, amelyeket kérek tőlük. Ráadásul rendkívül fiatal csapatunk van, talán a legfiatalabb átlagéletkorú az egész bajnokságban, amelyből a Ferencváros egyértelműen kiemelkedik, de a többi csapat hasonló játékerőt képvisel, így minden pont nagy fontossággal bír.

Amikor 2012/13-as szezonban a Fradit irányította, még 16 csapatos volt a magyar élvonal. Mit gondol a létszámcsökkentésről és a jelenlegi lebonyolítási rendszerről?
Kevésbé találom izgalmasnak, mint a korábbit. Jobban szeretem azokat a bajnokságokat, ahol sok csapat van, ha körbenézünk Európában, mindenhol minimum 16, de a topligákban 18-20 együttes harcol, nem lehet véletlen.

Ha már Ferencváros – korábbi klubja némi borsot tört a jelenlegi csapata orra alá, hiszen a nemzetközi kupaszereplés miatt elhalasztotta az egymás elleni, augusztusi bajnokit. Bosszankodott emiatt?
Igen, sajnáltam a dolgot, szerintem ők is jobban jártak volna, ha játszanak ellenünk. Egyrészt megmutathatták volna, hogy a sűrű naptár ellenére sincs mitől tartaniuk, másrészt bőven van olyan erős az FTC kerete, hogy néhány kulcsember pihentetése mellet is bombaerős csapattal álljanak ki ellenünk. Alighanem telt ház és remek hangulat lett volna a mérkőzésen, az új időpontban, télen ez korántsem biztos.

A teljes beszélgetés: Index