Az új budapesti aréna első tesztmeccsét pedig férfi kéziseink utánpótlás csapata játszotta. A férfi Magyar Kupában is sorsoltak, a Balatonfüreddel mérkőzünk majd meg.

Női kézilabda, felkészülési találkozó
FTC / MTK 33-29 (16-16) Debreceni VSC
Gólok: Kekezovics 9, Marincsák 6, Tóth 6, Pál 4, Hársfalvi 2, Pelczéder 2, Sallai 2, Behnke 1, Szucsánszki 1

Beszámoló: Fradi.hu

Játékosaink hazautaztak és néhány nap pihenőjüket töltik, de a vb-n kapott terheléstől függően a visszatérők egy része már pénteken konditermi edzésen vett részt. Az első labdás edzést vasárnap tartja Elek Gábor, igaz, légiósaink erről még kimenőt kaptak, nekik otthon, egyéni program szerint kell készülniük a folytatásra. Klujber Katrin húzódását kezelésbe vették a szakemberek, jobbátlövőnk azonban egyelőre a társaktól külön edz, speciális munkát végez. A folytatás egyébként nincs is messze, hiszen december 30-ig, a következő tétmérkőzésig épp két hét maradt. A Kisvárda elleni bajnokival búcsúztatjuk az óévet, az új évet pedig Bajnokok Ligája-mérkőzéssel, a Buducsnoszt elleni összecsapással, január 8-án nyitjuk majd.

Az FTC Kézilabda Akadémia ifistái játszották a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok első tesztmérkőzését.

Galéria: FTC Kézilabda Akadémia

Kiss György együttesét kérte fel a Magyar Kézilabda-szövetség, hogy mérkőzéskörülmények között tesztelhesse az NB I/B-s PLER elleni összecsapáson a csütörtökön átadott, új arénát. A zárt kapuk mögött rendezett találkozó kétszer 20 perces volt, lepróbálták a kétszer ötperces hosszabbítást és a büntetőpárbajokat is. A kezdés előtt a Ferencvárosnak játszották el először a magyar Himnuszt.

A mérkőzésen az eredmény másodlagos volt, de a mezőny legeredményesebb játékosa Parzer Norbert lett nyolc góllal. Jobbátlövőnk életreszóló élménnyel gazdagodott.

Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a csarnokavatón részt vehettünk, pláne, hogy ez a hazai rendezésű Európa-bajnokság legfantasztikusabb arénája. Már az öltözőben is éreztük, hogy egy csodálatos helyszínen vagyunk, hatalmas, kényelmes, minden igényt kielégítő volt az öltöző, még televízió is van felszerelve, hogy lehessen taktikázni. Maga az aréna is óriási, még csak nem is jártam soha ekkora csarnokban. A pályán nagyon furcsa volt kézilabdázni, kellett egy kis idő, amíg megszoktuk, hogy hol van a kapu, és érdekes volt a szenzoros Eb-labdával is játszani. Nagyon hálás vagyok ennek a lehetőségnek, hogy pályára léphettem itt, ahol januárban Európa-bajnokságot rendeznek 20 ezer néző előtt. Én is itt leszek a családommal szurkolni, de akkor már a lelátón” – mondta Parzer Norbert.

Az osztrák Hannes Muller, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) budapesti létesítménymenedzsere nyilatkozott: „Először is fantasztikus érzés ebben az új, csodálatos arénában lenni. Csütörtökön megvolt a hivatalos megnyitó és átadó, most pedig lehetőségünk nyílt egy tesztmérkőzést is megrendezni, amelyet külön köszönünk a Ferencvárosnak és a PLER-nek. Elsősorban a technikai infrastruktúrát szerettük volna tesztelni, főleg a sportágspecifikus és a szórakoztatásért felelős részét. Természetesen sok dolgunk van még, de összességében jól állunk, és januárban újabb tesztmérkőzéseket rendezünk annak érdekében, hogy az Európa-bajnokságra minden tökéletes legyen, és felejthetetlen élményekkel térhessen haza a több tízezer szurkoló.

Fradi.hu

Férfi kézilabda, Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Ferencváros – Balatonfüredi KSE
Előzetesen kijelölt játéknap: 2022. február 9.

A párharc egy mérkőzésen dől el.