Az olimpia elhalasztásáról beszélt Rédli András, Szilágyi Liliána és Vámos Márton.

Vámos Márton

Végig optimista voltam, bizakodtam, hogy nem marad el az olimpia, és még ezen a nyáron megrendezik a játékokat. Jó formában várhattuk a tornát, a megnyert Európa-bajnoksággal megadtuk a kellő alaphangot, és szerencsére a Fradival is szépen meneteltünk. De sajnos ilyen az élet, és bár nekünk ez óriási fájdalom, természetesen érthető, hogy a szervezők nem akartak kockáztatni és esetleges veszélynek kitenni a sportolókat és a szurkolókat. Most nem a sport az első a világon, sokkal fontosabb, hogy mindenki egészséges maradjon, és átvészelje ezt a rendkívüli helyzetet. Mi is igyekszünk betartani minden óvintézkedést, várjuk, hogy visszatérjen az élet a régi kerékvágásba, és újra edzhessünk. Abban viszont biztos vagyok, hogy az emberek világszemlélete ezután megváltozik majd, hiába gondolsz ugyanis, vagy tervezel előre bármit, egyik pillanatról a másikra minden felborulhat.

Rédli András

Várható és racionális döntés született. Érzelmileg azért nem kommentálnám a döntést, mert engem az utóbbi időben még nem az olimpia, hanem az oda vezető út foglalkoztatott, és foglalkoztat most is. Nem az érdekel, hogyan, mikor rendezik majd meg a játékokat, hanem az, hogy kijussunk Tokióba. Jelen pillanatban kvótás helyen áll a férfi párbajtőrcsapat, és bízom benne, hogy ez így is marad. A kvalifikációs időszaknak március 22-én lett volna vége. Remélem, az a lobbi érvényesül majd, amely azt támogatja, hogy a jelenlegi állás alapján, az utolsó verseny nélkül zárják le a kvalifikációt. Azt nem tehetik meg, hogy mondjuk egy fél évvel később kijelölnek egy időpontot az utolsó versenyre. Most a világ sorsa a leglényegesebb, fő a nyugalom.

NSO, Origo

View this post on Instagram

Kell a cél, kell, hogy lássuk az utat amin járunk, kell a fény és az, hogy valamifelé tiszta szívből és tűzzel menjünk. Az Olimpia immár nem csupán egy nagy sportesemény lesz…hanem egy új remény, ami a sporton túl az emberiség erejét fogja mutatni. A hála és az összetartás jelképeként! Drágáim…kitartást és egészséget!♥️🦋🌿🙏 #együtterősebben #amitamainapadott #tokio2021 We need to see the path, we need to see where we are going. We need to see the light, what our hearts can follow with honesty and fire. The Olympics became more than just a big sportevent. It will be the label of the human cohesion, and gracefullness. Keep on the track and be healthy my darlings!♥️🦋🌿🙏 #tokio202ONE #weareone #stayhealthy

A post shared by LILIANA♏️ (@lilianaszilagyi) on