120 év, megannyi dicsőség!

Mint mindenki tudja, Clubunk 1899. május 3-án alakult. A Fradi volt az egyik első magyar sportklub, amelyik elsősorban a futballt helyezte működése középpontjába. Mindez nem véletlen, hiszen a Fradi története a Mester utcában és a Rezső téren focizó fiúktól, az úgynevezett Tizenegyek bandájától eredt.

A Club megalakulása után az első időkben a szervezeti élet kialakítása, a Soroksári úti pálya megszerzése és játékra alkalmassá tétele, illetve természetesen az egymás közötti játék jelentette a Fradi működését.

Majdnem egy év telt el, mire késznek érezték magukat, hogy a korábban megalakult egyletek ellen kiálljanak. Első ellenfelük az Óbudai Torna Egylet volt. A Fradira a kezdetektől sokan voltak kíváncsiak, ezen az első barátságos meccsen is már 1500 néző volt jelen.

A ma 120 éve lejátszott első találkozón, bár nekünk is voltak helyzeteink és az első félidőben jobban is játszottunk, végül az óbudaiak nyertek 1:0-ra. Szerencsére elmondhatjuk, hogy a folytatás nem olyan lett, mint a kezdet.

120 éve, első meccsére így állt fel a Ferencvárosi Torna Club:

Weisz István — Gabrovitz Elek, Gabrovitz Kornél — Békés Artúr, Békés Géza, Taffe Károly — Barna Antal, Pápai, Malaky Mihály, Maros, Malaky János

Isten áldja emléküket!