Vannak játékosaink, akik megfordultak már ott, ahova most be akarunk jutni.

A magyar csapat 15 évvel ezelőtt szerepelt európai kupában a csoportkörben. Akkor az UEFA Kupában az angol Millwall gárdájával került szembe – igaz, akkor csak ezt az egy párharcot kellett megnyerni a főtáblához. Idegenben a magyar együttes 1-1-es döntetlent harcolt ki, majd az Üllői úton 3-1-re diadalmaskodott. A Suduva az elmúlt két szezonban is a főtábla előtti utolsó selejtezőkörben bukott el: tavaly a skót Celtic Glasgow, egy évvel korábban pedig a Ludogorec bizonyult túl nagy falatnak számára.

A magyar játékosok közül ketten vannak, akik komolyabb nemzetközi kupamúlttal rendelkeznek. Leandro tíz éve négy BL-csoportmeccsen szerepelt még a Debrecen színeiben. De a Fradival már 2002-ben is játszott UEFA Kupa-meccset, és tagja volt a 15 éve csoportkörbe jutott együttesnek is, a sorozatban összesen nyolc meccsen játszott. BL-selejtezőben 17-szer, UEFA/EL-selejtezőben 16 alkalommal lépett pályára.

A csapatkapitány Lovrencsics Gergőnek a Fradi előtti időszakából négy BL-selejtezője van a Lech Poznan játékosaként, míg az Európa Liga selejtezőiben 16 meccset lépett pályára. Magába a sorozatba csak a 2015-ös szezonban, többek között a Videoton búcsúztatásával jutottak be, a csoportkörben a magyar játékos öt meccsen lépett pályára.

A Fradi az elmúlt egy évben számos légióst szerződtetett, de csak ketten vannak, akik jelentősebb nemzetközi kupaszerepléssel bírnak. Dvali nem tartozik közéjük, miként Tokmac és Boli sem szerepelt még a BL-ben vagy az EL-ben. Civic tavaly két EL-selejtezőt ült végig, a Szapartak Subotica kispadján.

A többiek egy fokkal komolyabb nemzetközi tapasztalattal bírnak. Haratyin tavaly négy EL-selejtezőn is pályára lépett a Zorya Luhansk színeiben. Egy évvel korábban a sorozat csoportkörébe is bejutottak, ott a harmadik helyen végeztek a Bilbao, és a svéd Östersunds mögött, megelőzve a Dárdai Pál által irányított Hertha együttesét. A 2016/17-es szezonban is csoportkörösek voltak, de akkor csak a negyedik helyen végeztek a Manchester United, a Fenerbahce és a Feyenoord mögött, mindössze két döntetlent elérve. Haratyin ebben a szezonban négy EL-meccsen játszott.

A szlovák Skvarka tavaly két, a 2015/16-os szezonban négy fordulót ment az EL-selejtezőiben. Négy éve ír, moldovai, és ukrán ellenfelüket is búcsúztatta az MSK Zilina, de az utolsó fordulóban a spanyol Bilbao jobbnak bizonyult.

Zubkov a Sahtar színeiben a 2017/18-as szezonban ugyan szerepelt a Bajnokok Ligájában, de mindössze egy percet kapott a Feyenoord ellen, a Napoli és a Manchester City elleni találkozókon még a keretben sem volt, míg a legjobb 16 között a Roma elleni találkozókat a kispadról nézte végig.

Szignyevics a tavalyi BL-selejtezőben a Bate színeiben két kört sikeresen ment, hiszen kiverték a HJK Helsinki és a Qarabag Agdam csapatát, de a PSV kiejtette őket. Az EL-ben folytathatták, ahol sikerült továbbjutniuk a Chelsea, PAOK, MOL Fehérvár négyesből. A folytatásban az Arsenal már nagy falatnak bizonyult.

A legtöbb nemzetközi kupaszereplése Isaelnek van, aki a Kairet Almatyban alkotott maradandót. Az elmúlt öt évben összesen 25 öt EL-selejtezőn játszott, ezeken 5 gólpasszt adott, de a csoportkörbe egyszer sem sikerült beverekednie magát.

forrás: m4sport.hu