A 31 éves Nagy Attila az elmúlt szezonban a megye I-es bajnokságot nyerte meg az Iváncsa színeiben. De nem a nagypályás múltja miatt komoly fogás, hanem azért, mert a Dunaferrel ezüstérmes volt a futsal NBI-ben tavaly és a fiatal csapatukba kell egy rutinos játékos.

Még minket is meglepett, hogy megkeresésünkre szinte azonnal igent mondtál, hiszen a Dunaferr alapemberének számítottál hosszú éveken át. Sőt, Dunaújvárosban laksz és ott is dolgozol. Miért döntöttél a váltás mellett?
Semmi gondom nem volt Újvárosban, hiszen jöttek az eredmények és tavaly sikerült megszereznünk az ezüstérmet. Ugyanakkor a Fejér megyei Iváncsán nagypályázom és miután tavaly menyertük a mennyei megyeit, úgy volt, hogy idén már az NB III-ban indulunk. Ez viszont több edzéssel járt volna és ha hozzáveszem a munkámat, akkor már nem fért volna bele a futsal. Meg is állapodtam a Dunaferr vezetőivel, hogy inkább abbahagyom, mivel nem tudom minden energiámat a futsalra összpontosítani, így pedig nem lett volna értelme. Igen ám, de közben kiderült, hogy mégsem lesz NB III-as az Iváncsa… El voltam keseredve, azonban ekkor jött a Fradi megkeresése. Ez már önmagában is megtisztelő, hiszen a Ferencváros, az a Ferencváros, nehezen tudna bárki az ország legnépszerűbb csapatának nemet mondani. Nem is kellett sokáig tárgyalnunk a szakosztály vezetésével, hamar egymás kezébe csaptunk, aminek én nagyon örülök. Abban maradtunk, hogy amikor a nagypálya és a munkám engedi, akkor jövök edzésre a Népligetbe, a meccseken viszont feltétlenül ott leszek!

Nagyon kellett a rutin a Fradiba, amelyet ügyes, jó játékosok alkotnak ugyan, de még fiatalok, így egy tapasztalt játékos nagyon hasznos lehet.
Remélem is, hogy sokat fogok tudni segíteni a csapatnak a tapasztalatommal. Néhány játékost ismerek a Fradiból, de a gárda nagy részét még nem, a mai edzőmeccsen találkozom először a többiekkel a Népligetben. Pontosan ezért még nem vállalkoznék jóslásra azzal kapcsolatban, hogy a Fradi újoncként mire lehet, mire lesz képes a következő szezonban, de egy hónap múlva már erre a kérdésre is válaszolok majd. Addig majd kifaggatom Csernát is.

Teljes beszélgetés: FTC futsal