A női vízilabda válogatott az 5-8. helyért játszhat Fukuokában.

Női vízilabda, világbajnokság, negyeddöntő
Spanyolország 12-9 Magyarország
Negyedek: 3–2, 3–2, 4–3, 2–2
Fradista gólok: Gurisatti 1, Leimeter 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ

Gurisatti Gréta

Sajnos, azt a csodálatos csapategységet, amit a parton képviselünk, nem tudtuk bevinni a vízbe. Nem tudtuk feltörni a szervezettségüket, illetve mi nem tudtunk folyamatosan magas színvonalon védekezni. A spanyolok ellen csak akkor lehet esélyünk, ha védekezésben és támadásban is a legmagasabb szinten játszunk, és ez ma megint nem sikerült.

Vályi Vanda

A játék minden elemében jobbak voltak a spanyolok. Semmi olyat nem csináltak, amire ne készültünk volna fel, mégis az ő akaratuk érvényesült. Kicsit már butaságnak gondolom, hogy van az ellenfélben van több jó játékos, és csak ők lőnek gólt, pedig megbeszéljük, hogy ne ők lőjenek. Valakiről például tudjuk, hogy mindig ellövi a labdát a blokk mellett, és öt gólt lő minden fontos pillanatban ellenünk. Így azért nagyon nehéz úgy visszatornázni magunkat. Értetlenül állok ezek előtt a szituációk előtt. Nagyon örülnék neki, ha tudnám a választ. Továbbra is az a célunk, hogy megnyerjük a következő mérkőzéseket, úgyhogy dolgozunk tovább – nyilván más szájízzel, mintha az első helyért küzdenénk. Ugyanolyan nehéz lesz, mintha továbbjutottunk volna.

Bíró Attila

Sajnos, hiába oldottuk meg relatíve jól a centereiket, ha a lövőiket nem tudtuk. Mondanám, hogy Forcát kellett volna semlegesíteni, de rajta kívül van még másik két-három hasonlóan jó lövő. Több blokk kellett volna, azonban azt kell mondanom, hogy ami nekik ment, az nekünk kevésbé, mert egyénileg képzettebbek, és csapatként is kiválóan működnek együtt. Az emberelőnyt sem tudtuk úgy megjátszani, ahogy szerettük volna, sokkal több volt a hiba, mint ami egy ilyen negyeddöntőbe belefér.