Gréti mellett még két strandkézisünk, Zentai Dorottya és Tóth Levente részesült elismerésben.

Az év kézlabdázói, 2021

Teremkézilabda

Nők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Strandkézilabda

Az év női utánpótlás strandkézilabdázója: ZENTAI Dorottya (FTC)
Az év férfi utánpótlás strandkézilabdázója: TÓTH Levente (FTC)

A teljes névsor: MKSZ

Grétit a hivatalos oldal kérdezte:

Hogyan tudtad meg, hogy te lettél 2021 legjobbja?
Délelőtt kaptam róla értesítést, még mielőtt bejelentették volna az eredményt. Percekig csak néztem a telefonomat, aztán lementem anyukámhoz és apukámhoz, hogy elújságoljam nekik. Nem akartam még híresztelni, mert tudtam, hogy később lesz csak ennek az ideje, de jó volt velük megosztani és kiörömködni magam.

Sikerrel megvívott olimpiai selejtező, bajnoki cím, az ötkarikás játékok… 2021 volt az eddigi legjobb éved?
Mondhatjuk, igen… Olyan dolgok voltak ezek az életemben, amelyek korábban még sosem történtek meg velem, és biztos, hogy nem is történik meg ezután majd minden évben. Nagyon eseménydús év volt minden szempontból, ebben az évben kezdtem el nagyon sokat játszani – bár előtte is hittem, hogy meghatározó a szerepem, 2021-ben igazán azt éreztem, hogy sokat tudok segíteni a csapatnak. Örülök annak is, hogy minden válogatott eseményen ott tudtam lenni, és hogy ilyen eredményeket értünk el.

Mi kell ahhoz, hogy valaki annyira kiegyensúlyozott legyen, mint amennyire te vagy?
Erre egyszerű a válasz: a biztonság. Az élet minden területére igaz nálam. Amikor kiderült, hogy engem választottak, az első dolgom az volt, hogy a családomnak elmondtam, hogy nélkülük ez nem sikerült volna. Annyi terhet levesznek a vállamról a hétköznapokban, hogy nekem nincs más dolgom kis túlzással, csak kézilabdázni. A másik a klubom bizalma, ami ebben a szériában segít. Nagyon fontos számomra, hogy érezzem a bizalmat, úgyhogy ez a két összetevő kell a kiegyensúlyozottsághoz.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu