Elkészült a Bajnokok Ligája utolsó kvalifikációs körének beosztása – a LEN “meglepő” módon a magyar és horvát csapatokat összesorsolta, míg a két olasz együttes a papíron legkönnyebb ellenfeleket kapta.

Férfi pólósaink a BL főtábla A-csoportjában várják a sorozat rajtját, ahová az A és D jelű selejtezős párharc győztese jut még be. Ez a Jadran Split – Mladost Zágráb, valamint a CN Barcelona – AN Brescia meccsek győztesei lesznek, ezzel tovább növelve csoportunk erejét – mint ismert, a Brescia tavaly a legjobb négy közé jutott a BL-ben, a belgrádi Final8-ben mi állítottuk meg őket. A sorsolást nem csak a horvátok szólhatják meg, a magyar csapatok, az OSC és a Szolnoki Dózsa is összekerült (edzőik nyilatkozatai ide kattintva olvashatóak), míg a másik olasz, a Savona a szerb Crvena Zvezdával küzd majd meg.

Az előttünk álló sűrű időszakról Varga Zsolt nyilatkozott: „Tartalmasan alakult a közös felkészülés, mert sokat kétkapuztunk, előny-hátrány játékot is gyakoroltunk, úgyhogy a Hannover kicsit elfáradt a harmadik nap végére. Mi próbáltunk olyan elemeket játszani, amikről tudjuk, hogy fontosak lesznek az évad során. Le kellett raknunk az alapokat, hogy tudjuk, mikor, mihez kell nyúlnunk: taktikai mankókat készítettünk. Nekem is látnom kell, ki, hogyan reagál bizonyos helyzetekre: a teljesen normális fáradtságra mi például jól reagáltunk. Az elmúlt időszakban tudtunk dolgozni, még a jövő hét eleje lesz „felkészülősebb”, onnantól viszont csakis mikrociklusaink lesznek, mert sorjáznak a meccsek.