A selejtezőtorna elődöntőjében mérkőzünk meg a lengyel házigazdával – a csapatunk utazásáról, edzéséről is láthatsz fotókat, videókat, valamint Vágó Fanny és Dörnyei Balázs mondta el várakozásait.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 11-es csoport, elődöntő
Lengyelország, Sosnowiec, Ludowy Stadion, 20.45
KKS Czarni Sosnowiec – Ferencváros
TV: FotelBérlet

További fotók: edzés Lengyelországban @ FTC facebook

Dörnyei Balázs vezetőedző nyilatkozott a FradiMédiának a találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

Úgy érzem, amit a felkészülés során tudtunk, azt megtettünk, hogy készen álljunk erre a hétre” – kezdte Dörnyei Balázs. „Nyilván jól jött volna még két-három hét, hiszen vannak új igazolásaink és olyan játékosok, akik különböző okokból később tudtak csatlakozni a munkához, de most ennyi időnk volt, ezzel kellett jól gazdálkodni. Most pedig már nem számít semmi más, mint megpróbálni kedd este olyan eredményt produkálni, amivel nem ér véget egy mérkőzés után a nemzetközi szereplés.

Vezetőedzőnk azt is elmondta, mit sikerült megtudnia a stábnak az elmúlt hetekben lengyel ellenfelünk játékáról.

Voltunk kinn Prágában megnézni a lengyel bajnok Slavia elleni felkészülési mérkőzését. A Czarni teljesen más stílusban futballozik, mint a mi csapatunk. Nagyon direkt játékot játszanak rengeteg hosszú indítással és gyors szélsőkkel, nem képezi annyira a játékuk központi elemét a labdabirtoklás, mint a miénket. Nagyon kellemetlen ellenfél benyomását keltették. A fő kérdés az lesz kedden, hogy a két játékstílus mennyire oltja ki egymást, illetve ki tudja jobban ráerőltetni a saját játékának az előnyeit a másikra. Megpróbáljuk minél többet birtokolni a labdát, és abból építkezni, természetesen minél hatékonyabb helyzetkihasználással.

Dörnyei Balázs azt is elmondta, milyenek a mérkőzés helyszínével kapcsolatos első benyomásai.

Nagyon hangulatos stadionról van szó, bár egy kicsit olyan, mintha visszamentünk volna az időben. Igazi keleti retrohangulata van a helynek az ovális lelátókkal és a futópályával, ráadásul az edzőknek is komoly futómennyiséget kell teljesíteniük ha a csapat közelében akarnak lenni, hiszen nagyjából harminc méterre van a kispad az oldalvonaltól – ekkora technikai zónát még soha sehol máshol nem láttam! Ez érdekes lesz, főleg a saját hazai pályánk után, úgyhogy azt hiszem, a meccs előtti értekezleten még a szokásosnál is több dolgot kell részletesen átbeszélnünk, mert közben nem sokat fognak hallani belőlem a játékosok. De egyébként minden rendben van, a gyep minősége kiváló, remélem, hogy jó mérkőzést játszunk sok néző előtt!

Fradi.hu