Húsz perc alatt fordítottunk a tavalyi bajnok ellen.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 1. forduló
Ferencvárosi TC II 2-1 (0-1) Iváncsa KSE
Gólok: Ramadan (46., 66.), ill. Domokos (34.)

Kovács Marcell – Juhász (Dragoner, 86.), Szűcs, Cubra, Cabraja (Vida, 34.) – Pintér, Katona M. – Jones (Mazzonetto N., 86.), Karaisvili (Redzic, 46.), Ramadan – Gera Z. (Burzi, 60.)

A bajnokságot rögtön a tavalyi bajnok, de az NBII-ben való indulást már nem vállaló Iváncsa ellen kezdte átalakult tartalékcsapatunk és a meccset ennek megfelelően a vendégek is kezdték jobban. Pár lövés mellett egy szögletet követő kapufára futotta a részükről, majd a 34. percben Domokos erős lövésébe Kovács csak beleérni tudott, 0-1. A félidő legnagyobb hazai helyzete Gera előtt adódott, aki Ramadan remek ütemű indítása után találta magát ziccerben, de végül a kapusba lőtt. A két fő visszajátszó közül Karaisvili mozgott egy jót, míg Cabraja egy ütközés után elővigyázatosságból cserét kért.

A szünet után mindössze 35 másodperc kellett a gólhoz, Jones passzát követően Ramadan gurított a kapuba, 1-1. Az irányítás innentől kezdve határozottan a mi kezünkben volt és egy közvetlen közelről fölé lőtt iváncsai helyzet kivételével inkább mi próbálkoztunk kapura lövésekkel. A 66. percben ismét Ramadan került nagy helyzetbe, finom csellel elvitte a labdát a kapus mellett, majd megszerezte a vezetést, 2-1. A hátralevő időben inkább az újabb Fradi-gólra adódtak lehetőségek, többek között Redzic járt közel a gólhoz, a meccs utolsó pillanataiban pedig ismét Ramadan lódulhatott meg és Burzi passza után nagyon közel járt a mesterhármashoz.

A következő fordulóban, augusztus 11-én 17:30-kor, az újonc MTK II vendégei leszünk a BVSC-stadionban.

Borbély Balázs

Az első félidő egyáltalán nem sikerült jól, ezt elsősorban az összeszokottság hiányával lehet magyarázni. Nem találtuk a játékunkat, az ellenfél pedig egy lehetőségből megszerezte a vezetést. A szünetben átbeszéltük a dolgokat és azt, miben kell mást tennünk. Ez sikerült, mert a fordulás után azonnal egyenlítettünk. Ezután is mi irányítottunk, több helyzetünk is volt, ennek köszönhetően pedig Ammar Ramadan ismét betalált, amellyel mint később kiderült nyertünk. Összességében a jobb második félidei teljesítményünkkel nyertünk és helyenként minőségi játékot is produkáltunk. Örülünk, hogy győzelemmel kezdtük a szezont

Fradi.hu