Miha mellett a kövesdi Besirovicot kérdezték a mai bajnokiról.

Nem az a feladatunk, hogy a tabellát nézegessük, hanem hogy futballozzunk és nyerjünk – mondta a Nemzeti Sportnak Miha Blazic, a Fradi szlovén hátvédje. – A Ferencvárosnál mindig a győzelem az elvárás. A helyezésünktől függetlenül száz százalékot kell nyújtanunk, és szerintem vasárnap nem is lesz probléma azzal, hogy felpörögjünk, a Mezőkövesd ugyanis rendre megizzaszt minket. Idegenben különösen nehéz legyőzni, a tavasszal még veretlen, és biztos vagyok benne, hogy felkészül a játékunkból.

A 27 esztendős futballista szerint önmagukat csapnák be, ha megnyugodnának, és nem izgulnának az esetleges pontvesztés miatt. „A mostani helyzetben az jelentheti a legnagyobb csapdát, ha nincs bennünk drukk és stressz a következő bajnoki előtt – folytatta. – Hiba lenne, ha úgy viselkednénk, mintha már bajnokok lennénk. Tényleg megnyugtató az előnyünk, de még semmit sem nyertünk. Ráadásul csapatként és egyénileg sem fejlődünk, ha ezután amolyan minden mindegy alapon lépünk pályára. A tavasszal nem találkozunk olyan kvalitású csapatokkal, mint a Barcelona vagy a Juventus, de az NBI-ben is lehet fejlődni. Az ellenfelek folyamatosan elemzik a játékunkat, próbálnak meglepni, ami rendre kihívás elé állít bennünket. Eddig is az NBI készített fel minket az európai porondra, most is arra kell törekednünk, hogy minden meccsben találjunk kihívást.

A bajnoki aranyat már zsebben érezheti a Ferencváros, és ha a Bajnokok Ligája-csoportkört hozó idény végén a Magyar Kupát is elhódítja, az az utóbbi évtizedek legemlékezetesebb szereplése lesz. „Ez jól hangzik, de még a nyolcaddöntőn sem jutottunk túl. Teljesen más lesz a Fehérvár elleni kupameccs lélektana, mint a bajnokságban volt, a kieséses szakaszban egyetlen hiba is a búcsút jelenti.

A Mezőkövesd és a Ferencváros bosnyák válogatott labdarúgója odahaza karnyújtásnyira lakik egymástól, Dino Besirovic és Eldar Civic természetesen jól ismeri egymást. „Ha mindketten otthon vagyunk, gyakran összefutunk az utcán – mondta Dino Besirovic, a Mezőkövesd 27 éves középpályása. – Izgalmas mérkőzésre van kilátás, mindkét csapat jó formában van. Mi az utóbbi hét mérkőzésünkön nem szenvedtünk vereséget, szeretnénk folytatni a sorozatot. Jó a légkör az öltözőben, csupa mosolygós futballista lép be reggelente. Mindenki duzzad az önbizalomtól, alig várjuk, hogy elkezdődjön a Ferencváros elleni ütközet.

Besirovic a legtöbb mezőkövesdi légióshoz hasonlóan Egerben lakik, feleségével és kislányával jól érzik magukat Magyarországon. Tavaly januárban játszotta első mérkőzését Mezőkövesden, középpályás létére az elmúlt idényben öt, a jelenlegiben eddig három gólt szerzett.