Pólósaink klasszisa az egészség mellett ezt kívánná magának 2021-re.

– Hogy érzed magad, milyen az erőállapotod, szerinted mennyi idő szükséges még ahhoz, hogy 100 %-os állapotba kerülj?
– Az erőállapotom igen jó, köszönhetően annak, hogy ez volt a fókuszban még akkor is, amikor a lendületemet valamelyest megtörte a sérülés. Egyre jobb egészségnek örvendek, a bajnoki fináléra 100 %-os leszek.

– Minden fronton címvédők vagyunk, vagyis minden egyes nap meg kell küzdenünk azzal, hogy mindenki a mi skalpunkra hajt. Milyennek látod a csapat jelenlegi helyzetét, formáját, mit tartasz reális célnak a 2020/2021-es idényben?
– A formánk még nem a legjobb, ezt az elveszített három rangadó is mutatja. Bántja az önérzetünket amilyen módon alulmaradtunk ezeken a mérkőzéseken, így a javítás és címvédés lebeg a szemünk előtt.

– Részt veszel egy karitatív, adománygyűjtő kampányban, a Magyarországi Rotary Klubok Szövetségének kezdeményezésére. Mesélnél erről röviden?
– Összefogni és segíteni mindig fontos dolog. Az idei, szélsőséges évben erre talán még nagyobb szükség van. Az egészségügyben dolgozók és családtagjaik extrém kockázatnak vannak kitéve a pandémia miatt, az ő érdekükben jött létre a fogjunkössze.hu kampány.

– Sokak számára nehéz, viszontagságos éven vagyunk túl. Mit kívánnál magadnak és a szurkolóknak a 2021-es esztendőre?
– Elsősorban egészséget! Amennyiben ez teljesül, akkor az lenne a legszebb, ha teltházas lelátók előtt ünnepelnénk együtt a sikereket a szurkolóinkkal.

– A Total Waterpolo, nemzetközi vízilabda honlap a szakértők és a szurkolók szavazatai alapján összeállította a 21. század legjobb 6+1-es csapatát, ahol a legtöbb szavazatot kapó, így a legjobbnak választott Benedek Tibor, valamint Kásás Tamás mellett te is helyet kaptál. Ez csak nagyon keveseknek adatik meg, milyen érzéseket váltott ez ki belőled?
– Nagyon nagyra értékelem, óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen világklasszisok közé kerülhettem. Már csak azért is, mert közülük mindenki nagy hatással volt rám, amikor gyermekként néztem a kontinensviadalokat. Számomra nem volt kérdés, hogy Benedek Tibor az elmúlt 20 év legjobb játékosa, sőt, azt mondom már a 90-es évektől is meghatározó alakja volt a vízilabda világnak. Kivételesen szerencsésnek érzem magam, hogy játékosként egy csapatban tudtam vele világversenyt nyerni.

Bővebben: Fradi.hu, VLV