Miha Blazic volt Szergej Rebrov mellett a mai sajtótájékoztató főszereplője.

Nagyon várjuk a szerdai meccset, tudjuk jól, hogy Európa és Olaszország legjobb csapatával fogunk megmérkőzni. Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani holnap a pályán – kezdte Miha Blazic, majd vezetőedzőnk vette át a szót.

Nagy megtiszteltetés Magyarországot és a Ferencvárost képviselni a klubfutball legmagasabb szintjén, ugyanakkor ez egyfajta felelősséget is jelent ránk nézve. Készen állunk, hogy jó mérkőzést játsszunk! Örülök, hogy lesznek nézők, ha jól tudom, közel 20 ezren szurkolhatnak majd a lelátón – mondta Rebrov.

Együttesünk a sajtóesemény előtt a Puskás Arénában edzett, így játékosunknak friss benyomásai voltak a stadiont illetően.

Nagy megtiszteltetés ilyen játékosok ellen pályára lépni egy ilyen stadionban, ez volt mindegyikünk álma, ezért a folytatásban is keményen dolgozunk majd.

Sergei Rebrov arról is beszélt, hogy a korábbi BL-meccsek tapasztalatait miként tudja hasznosítani a Fradi.

A Dinamo Kijev elleni mérkőzés, különösen a második félidő önbizalmat adhat a játékosoknak. Ebben az időszakban négy komoly meccsünk van, a Fehérvár elleni bajnokit például alig két-három nappal a Dinamo elleni meccs után játszottuk, tehát a felkészülésünk egyik legfontosabb eleme a regeneráció. A mai edzésen is próbáltunk odafigyelni erre. Mindenki tudja, hogy Európa topcsapatai ellen játszunk, de a játékosaim 100 százalékban készen állnak erre. Fizikailag jól állunk, felkészültünk, mindenki nagyon szeretné kipróbálni magát olyan játékosok ellen, mint Cristiano Ronaldo, akit nagyon remélek, hogy holnap a pályán lesz vagy éppen Lionel Messi.

Újságírói kérdésre válaszolva Miha Blazic elárulta: Cristiano Ronaldót választaná, ha az UEFA szabályai lehetővé tennék, hogy egy futballista a Ferencvárosban játsszon a Juventusból, illetve elmondta: minden mérkőzés előtt jellemző rá, hogy egyfajta pozitív izgalom keríti hatalmába, ez egy olyan párharc, mint a Juventus elleni előtt egy fokkal erősebb.

Csapatunk ellen az utóbbi hetekben többször is tizenegyest ítéltek. Ez csak véletlen, esetleg van bármi összefüggés a terheléssel kapcsolatban? – kérdezték Rebrovtól.

A Barcelona után három nappal már az Újpesttel játszottunk, aztán jött a Dinamo Kijev és újabb néhány nappal később már a MOL Fehérvár vendégei voltunk. Ilyen terhelés mellett természetese előfordulnak hibák is, nyilván fáradtak a játékosok. Ezzel együtt is büszke vagyok a csapatra és a játékosokra, hiszen mind hazai, mind európai téren versenyképesek vagyunk.

Fradi.hu