Ezt a kérdést járta körül a sport.ua, öt játékost ajánlva. Még egyszer: ezek nem pletykák, hanem javaslatok.

Bogdan Mihajlicsenkó, Zorja

Az elmúlt egy évben a 23 éves ukrán bajnok balhátvéd sokat fejlődött. Gyors, jó az állóképessége, jól lát a pályán és jól cselez. A Dinamo Kijev neveltje “kinőtte a Zorja szintjét“, de a Dinamóba vagy a Saktarba nem férne be. Van pletyka arról, hogy a Werder és az Anderlecht érdeklődik iránta.

Vladiszlav Kocsergin, Zorja

Talán a Luhanszk egyik legalulértékeltebb játékosa“, univerzális középpályás, hatalmas munkabírással, aki jó támadásban (4 gól, 6 gólpassz) és védekezésben is. 24 éves, 178 centi magas, a Dnyipro nevelése.

Vladiszlav Kalitvincev, Deszna

A 27 éves moszkvai születésű középpályás Rebrovval ukrán bajnokságot nyert a Kijevben. A karrierje a szintén kijevi édesapja (Jurij Kalitvincev, korábbi szövetségi kapitány) árnyékában kisiklott, de a Desznában magára talált. A lövőereje Roberto Carloséval vetekszik, intelligens és motivált, remek passzokkal.

Ciril Kovalec, Alekszandrija

A 27 éves középpályás a tavalyi bronzérem egyik kulcsembere. “Talán azt is mondhatni, hogy az Alekszandrija vele és nélküle egész más csapat“. Ciril remek a pálya közepén, a támadások rajta vezetnek át. Nem tipikus védekezőközéppályás, tágabbak a feladatai. Nemcsak szervezi, indítja is a támadásokat. Jól cselez, két lábbal lő, jó korban van. Mihajlicsenkohoz hasonlóan az ukrán bajnokságban nincs hova előrelépnie: a Saktarba vagy a Dinamóba nem férne be.

Mikola Saparenko, Dinamo Kijev

21 éves középpályás, a fiatal tehetségnek kellenek a játékpercek. Míg Hackevics volt az edző, meg is kapta, Mihajlicsenkónál azonban kikerült a keretből. Jelenleg nem is látható, hogy szerezhetné vissza a helyét. Egy éves kölcsönről beszélhetünk, megmutathatná magát Európában.

+1 Marjan Sved, Celtic

Szergej Rebrov nem válaszolt egyértelműen arra, érdekli-e Sved. Ha kölcsön tudná venni (a kivásárlás kizárható, 2 milliónál kezdődne az ára), akkor azonnal meg kellene lépnie. Bár a skót bajnokság nehéz körülményeit nem tudta megszokni, még mindig kiemelkedő játékos. A magyar bajnokságban a 22 éves támadóközéppályás kivirágozna, a cselezőképességével nagyon megélne a “nem túl kemény védők közt“.