Győrben fogadjuk Kínát, Oroszországot és Szerbiát.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) tanácsa döntött a jövő márciusi női olimpiai selejtezőtornák rendezési jogáról, amelynek értelmében a magyar válogatott hazai pályán küzdhet meg az olimpiai részvételért.

A 2020. március 20-22. között, Győrött rendezendő olimpiai selejtezőtornán a magyar együttes a világbajnokság 3. helyezettjével, Oroszországgal és vb-6. Szerbiával, valamint az ázsiai olimpiai selejtező 2. helyezettjével, Kínával került egy csoportba. A négyes első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.

Novák András, az MKSZ operatív igazgatója: – Nagyon örülünk a Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntésének, természetesen komoly esély a női válogatott számára, hogy Győrött lehet az olimpiai selejtező. Ugyanakkor a nemzetközi szövetség részéről ez elismerése annak a munkának, amit a Magyar Kézilabda Szövetség az elmúlt években szervezői szempontból végzett, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy akár a 2016-os strandkézilabda világbajnokság, akár a 2018-as női junior világbajnokság, akár az elmúlt 6 Women’s EHF FINAL4 sikere befolyásolta a IHF döntését.

MKSZ