A derbi jegybevételéből ez az összeg kerül a gyermekgyógyászati intézethez.

A Ferencvárosi Torna Club vállalta, hogy a hétvégi FTC-Újpest labdarúgó-mérkőzésen eladott belépőjegyek árából támogatja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet. A jótékony kezdeményezést a Groupama Arénát üzemeltető Lagardère Sports Hungary Kft. is támogatta.

A Derbi után ezért dupla az öröm, hiszen egyfelől a mieink szoros mérkőzésen, de megszerezték a nagyon fontos három pontot, másfelől a sok-sok ezer nézőnek köszönhetően jelentős összeggel tudjuk támogatni a Gyermekkórházat. Az FTC és az LSH Kft. összesen 1,3 millió forintot utal át az intézet számlájára.

Ezzel a lépéssel a magyar rendőrség válogatott „Szolgálati Agarak” futócsapatának kezdeményezéséhez csatlakoztunk, amely jótékonysági országfutást hívott életre 2020 tavaszán. Az „Egy lépés az életért, lépj TE is!” néven elinduló nagyszabású összefogáshoz elsőként csatlakoztunk. A 2020. február 8-án, a Szusza Ferenc Stadionban megrendezésre kerülő Újpest-FTC labdarúgó-mérkőzés bevételéből pedig az Újpest FC járul hozzá a jótékony kezdeményezéshez.

Fradi.hu