Ötgólos hátrány és hatgólos előny is volt, végül iksz lett.

Női kézilabda, NBI, 4. forduló
Siófok KC 31–31 (19-18) Ferencváros
Gólok: Háfra 7, Schatzl 5, Klujber 2, Snelder 2, Bánfai 3, Christensen 2, Lukács 2, Tóth 2, Kovacsics 1, Pásztor 1

Telt ház és remek hangulat előtt indult útjára a labda a siófoki csarnokban. Hiába kezdett a kapuban Bíró Blanka két védéssel, ennek ellenére is a hazaiak húztak el 2-0-ra. Nem sokkal később pedig a meccs első kulcspillanata is eljött, miközben kiegyenlítettünk, Tomori Zsuzsanna elveszítette a fejét és csúnya faultot helyezett el Kovacsics Anikón, a játékvezetők videózás után piros lappal állították ki korábbi játékosunkat. Ám ezzel a helyzettel nem tudtunk élni, nem úgy, mint ellenfelünk: az emberelőnyünket 2-0-ra nyerték. Ebben az időszakban főleg abból éltek, hogy amikor a szélsőink felléptek a védekezésben, egyből játszották a szélre a labdát és nem is hibáztak, minket pedig Klujber és Háfra góljai tartottak meccsben. A szünetig folyamatosan kaptuk a kétperceseket, hármat is, valamint Penezic is beindult és óriási bombákat helyezett el a kapunkban. Kapust is cseréltünk, Szemerey állt be, és az emberhátrányok ellenére elkezdtünk felzárkózni, ehhez kellett Christensen jó beállása is, remek gólpasszokat adott, valamint szép gólt is szerzett, ahogy Tóth Nikolett is. És meg kell említeni Snelder fontos beállóból szerzett találatait és Schatzl szinte hibátlan szélsőteljesítményét is. Így sikerült egyenlítenünk, ám végül egygólos hátrányban mentünk a szünetre.

Mindkét oldalon kapuscserével indult a második félidő, amiből mi jöttünk ki jobban, hiszen Bíró Blanka több komoly bravúrt is bemutatott, emellett a védelmünk is felkeményedett, ez pedig elbizonytalanította a siófoki lányokat. Úgy sikerült megfordítanunk az állást és növelni az előnyünket, hogy folyamatosan forgott a csapat, remekül szállt be a szélen Bánfai Kíra is és folyamatosan lőttük a gólokat. Tíz perccel a vége előtt úgy tűnt, hogy zsebben a bajnoki pontjaink, hiszen hat góllal vezettünk, ám ekkor ismét jött egy kulcspillanat: a kiválóan játszó Danick Sneldert ütötte ki könyökkel Jezic, aki meg is kapta a piros lapját videózás után, beállónkat pedig vérző sebe miatt le kellett cserélni. A gól helyett hetes jött, ami kimaradt, a kétperces előnyből pedig megint a házigazdák jöttek ki 2-0-lal, ettől pedig vérszemet kaptak és hiába fáradtak már egyre jobban, sikerült csökkenteniük a hátrányukat. Az utolsó két percet pedig ahelyett, hogy emberelőnyben játszottuk volna le – Schatzl kitámasztó lába alá léptek szándékosan egy ziccerben -, emberhátrányba kényszerültünk és elveszítettük végleg Sneldert, aki megkapta harmadik büntetését – jogosan. Ebből a labdavesztésünk után egy szerencsés háromnegyedpályás góllal egyenlített a Siófok, majd támadhatott a győzelemért is, ám belerontottak, így mi futhattunk, de az induló Pásztor Noémi már a dudaszó után tudta csak ellőni a labdát, így maradt a döntetlen.

Bíró Blanka

Az utolsó tíz percben, amikor felnéztem az eredményjelzőre és 30-24-et mutatott, úgy voltam vele, hogy itt a mi kezünkben van a sorsunk, talán a csapat el is hitte kicsit, hogy ez megvan. És emiatt dekoncentráltak lettünk, a Siófok pedig könyörtelenül kihasználta a hibáinkat, felzárkóztak, a végén támadtak a két pontért.

Elek Gábor

Az első félidőben nagyon nem találtuk a védekezésünket, a kapusteljesítményünk sem volt megfelelő. Volt egy piros lap az ellenfélnél, ami tágította a lehetőségünket arra, hogy minél jobban lefárasszuk ellenfelünket. Ez a második félidőben meg is érkezett. Ekkor már egy viszonylag jó védekezéssel és nagyszerű kapusteljesítménnyel, sok könnyű góllal hellyel-közzel megnyertük az összecsapást. Ezután elképesztő hibák sokasága, rontott ziccerek, eladott labdák és a koncentráció hiánya okozta végül a „vesztünket”, valamint már a szerencsével is hadilábon álltunk. Olyan elemi hibákat vétettünk, melyet már serdülő korban sem lehet – nem erre fogom, de amikor kivettük a hatoson belülről a guruló labdát, azt azért tudjuk, hogy nem szabályos… Elfogyott az oxigén az agyakból. Nagy iramot mentünk, nagyszerű mérkőzés volt, csakis magunkat okolhatjuk, hogy döntetlen lett. A végén nagyon kevés ellenállást fejtettünk ki védekezésben.