Vereséggel indítottuk az NBI-es szezont.

Női labdarúgás, NBI, 1. forduló
MTK 1-0 (0-0) Ferencváros

Samu – Mosdóczi, Hasanbegovic, Csigi, Szabó V. – Aleksic (Kapetanovic, 60.) – Pusztai, Fenyvesi, Csiki – Diószegi (Fogl, 74.), Kocsán

Beszámoló: Fradi.hu

Dörnyei Balázs

Rúgott gól nélkül még senki nem nyert labdarúgómérkőzést… Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt ezen a találkozón, főleg az első félidőben játszottunk nagy fölényben, de a második negyvenöt percben is volt nem egy ziccerünk. Nem volt meg ma bennünk a megfelelő minőség, nagyon sok rossz döntést hoztunk, amint látszott is, főleg a kapu előtt. Az pedig minden meccsben benne van, hogy az ellenfél talál egy gólt, innentől kezdve hiába játszottunk végig még az eddigieknél is nagyobb fölényben. Sajnálom, hogy így alakult, mert egy olyan csapattól kaptunk ki, amelyik nagyon tartott tőlünk Nincs mese, be kell rúgni a helyzeteket, és nem lesz ilyen problémánk. Biztos, hogy mindenki elvonul most egy kicsit kipihenni magát. Jövő csütörtökig nem lesz edzésünk, utána rengeteg játékosunk 10-12 napra elmegy a válogatottjához. Nagyon jól fog jönni most ez a kis pihenés, szinte szünet nélkül végigdolgoztuk az egész nyarat, tulajdonképpen együtt éltünk, muszáj lesz egy kicsit kikapcsolódni. Én is elmegyek négy napra a fiammal nyaralni, nagyon várom már. Persze, sokkal kellemesebb lett volna három ponttal tenni ezt, de ez csak egy meccs a bajnokság elején, mindenki tudja, hogy a lényegi kérdések nagyjából tíz hónap múlva dőlnek el, addig pedig mi is tovább fogunk fejlődni.

Markó Edina, a női labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya nyolc ferencvárosi játékost, Samu Annát, Szabó Viktóriát, Mosdóczi Evelint, Csiki Annát, Fenyvesi Evelint, Kocsán Petrát, Pusztai Sárát és Vágó Fannyt hívta meg az EB-selejtezőre készülő keretbe – az összetartás augusztus 23-án kezdődik. Az észt válogatottba Inna Zlidnis, a szlovén válogatottba Kristina Erman, a bosnyák válogatottba pedig Marija Aleksic, Melisa Hasanbegovic és Selma Kapetanovic kapott meghívót.