Korábbi játékosunkat kérdezték a BL-selejtezős párharc lefújása után.

Óriási várakozással voltunk a mérkőzés előtt. Egy picit talán el is altattuk magunkat, hogy milyen jó eredményt értünk el kint Zágrábban, viszont szembejött velünk a realitás” – értékelt a keddi BL-visszavágót követően a Kossuth Rádiónak az egykori Fradi-védő, aki amondó, a fájó vereség ellenére nincs oka szégyenkezésre a zöld-fehéreknek, a szurkolók által teremtett hangulatot pedig európai színvonalon is kiemelkedőnek tartja.

Ha halljuk, hogy milyen hangulat van az Üllői úton, az azt jelzi, hogy semmi nincs veszve. Egy papíron talán verhetőbb ellenféllel találkozunk, és én úgy érzem, hogy óriási esély van arra, hogy a Ferencváros sok-sok év után újra európai kupaporondon szerepeljen” – tekintett előre az EL-selejtező playoff-körére, amelyben litván vagy izraeli csapat lehet a Fradi ellenfele.

A Ferencváros – ettől a meccstől függetlenül – nagyon jó úton jár. A csapat alakulófélben van, van egy edző, akit ugyan sokféleképpen meg lehet ítélni, de tudja a dolgát, nagyon jó munkát végez, és a vezetők is bíznak benne. Biztos vagyok benne, hogy Rebrov megoldja ezt, a mi dolgunk, hogy szurkoljunk.

A magyar rekordbajnok legutóbb a 2004/2005-ös szezonban szerepelt valamelyik európai kupa csoportkörében, akkor a rájátszáskörben a Millwallt búcsúztatva az UEFA-kupában képviselte a magyar színeket, ám ennek már nem lehetett részese Gera Zoltán, akit a selejtezők során adott el a klub.

A Fradi az idei menetelés során is megvált egyik legjobbjától: az előző idény NB I-es gólkirálya Davide Lanzafame a Dinamo Zagreb elleni visszavágó előtt egy nappal tért vissza Kispestre, így már nem lehet a zöld-fehérek segítségére pedig Mátyus szerint kiemelkedő játékosról van szó.

Kristálytisztán látott, hogy annak ellenére, hogy Lanzafame zseniális játékos, egyszerűen nem fért bele a Rebrov által képviselt futballfilozófiába. Ilyen szempontból szerintem a legjobb megoldás született, mert látni kell azt, hogy bármennyire is kreatív zseni, ebbe a fajta fociba más játékosok illenek” – fogalmazott hozzátéve, Böde Dániel távozása talán még fájóbb a csapat és szurkolók számára, de „van egy vezetőedző, be kell állni mögé, és bízni benne”.

M4 Sport