Nehézségekkel teli szezon ért véget tegnap a Népligetben.

Férfi kézilabda, NBI, 26. forduló
Ferencváros 31-26 (16-14) Balatonfüredi KSE
Gólok: Szakály 9, Andjelic 6, Debreczeni 5, Oláh 4, Pordán 3, Kovacsics 2, Orjonikidze 1, Prainer 1

A fiúk bajnokija előtt “előmeccset” játszott női utánpótlásunk NBII-es csapata, Simics Judit együttese a Solymár ellen lépett pályára az utolsó fordulóban és magabiztosan nyertek is a fiatalok, így pedig feljutottak az NBI/B-be. Az aranyérmeket Kökény Bea és Schuch Timuzsin adta át a lányoknak, ezúton is gratulálunk a bajnokoknak!

A Balatonfüred elleni találkozónak igazi tétje már nem volt se itt, se ott, egyedül a szép szezonzárás lebeghetett a szemek előtt. És ezt nekünk sikerült elérnünk. Az első félidőben még szoros volt a mérkőzés, volt, hogy vezettek is a vendégek, de a szünetre sikerült előnybe kerülnünk, a második játékrészben pedig igazán remekül kézilabdáztunk. Ennek adta meg az alapját Mijatovic kapus, aki számtalan bravúrt mutatott be, így a füredi gólok elmaradtak, támadásban pedig szépen termeltünk: Andjelic, Debreczeni és Szakály volt igazán elemében, majd a hajrában a távozó Oláh is megszórta magát. Nem egy gyönyörű gólt is láthattunk, talpról eleresztett kapufás bombákat, kínait is lőttünk, örömjáték volt ez a javából. Ennek pedig győzelem lett a vége, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott.

Az NBI-et így a “felsőházban” zártuk, a 7. helyen, öt pozíciót léptünk előre az elmúlt évadhoz képest. A találkozó után pedig évzáró bankettjét is megtartotta együttesünk, ahol elbúcsúztak a távozó játékosoktól.

Debreczeni Dávid

Megmutattuk, hogy a mi fiataljaink is ügyesednek, az öregek pedig hozzák magukat, odateszik magukat és mindent megtesznek, igaz, mostanában elmaradtak a sikerek, de mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk. Nagyon örülünk a mai sikernek. A hét a hat elleni játékkal kicsit megfogott minket ma a Füred, nem nagyon készültünk erre. Azt sem gondoltuk, hogy sikerül majd így ellépni tőlük, szorosabb mérkőzésre számítottunk, a hét a hat után kicsit szorosabb is lett, de jól sáfárkodtunk az előnnyel és az idővel és lehoztuk szépen a meccset.

Horváth Attila

Elsőként szeretnék gratulálni a Balatonfürednek az egész szezonjához. Úgy néz ki, hogy mi az utolsó három-négy fordulóra felszabadultunk, a tét nélküli meccseken szépen tudtunk játszani. Persze látszott mai ellenfelünkön, hogy ez egy szezonvégi mérkőzés, ami már nem számít, ilyen hangulatban azért nehéz felrázni a csapatot. Mi pedig ismét úgy álltunk fel, hogy a csapattagoknak bizonyítania kellett, hogy NBI-es szintűek, ez sikerült is. A szerencse is mellénk állt, a lövések befelé, a labdák hozzánk pattantak. A fiatalok jól álltak be, a védekezésben a megbeszélteket meg tudtuk valósítani. A hetedik helyet így kis szerencsével meg tudtuk csípni, az egész szezon teli volt sérülésekkel, nem tudtunk komplett csapattal felállni, állandóan variálni kellett, így összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Kíváncsian várom, ha megint jön a tét és bizonyítani kell, hogyan fog zajlani a következő szezon. Köszönjük szurkolóink egész éves támogatását, bízunk benne, hogy jövőre még többen jönnek majd biztatni minket.