Joet kérdezték többek között a DVSC és a Paks elleni bajnoki találkozókról is.

– A Videotonnal holtversenyben állunk az élen. Hogyan várod a bajnokság utolsó szakaszát?

– Jó, hogy ilyen komoly vetélytársunk van. A Videotonnal folytatott versenyfutás a legjobbat hozza ki belőlünk, és egy ilyen erős rivális folyamatos fejlődésre sarkall. Azonban Ferencvárosként nem lehet más célunk, csakis a bajnoki cím, ehhez pedig meg kell nyernünk a hátralévő hét meccsünket.

– Otthon sorra nyerjük a mérkőzéseket, idegenben viszont nehezebben gyűjtögetjük a pontokat. Mi lehet ennek az oka?

– Hazai pályán a teljes stadion minket támogat, amitől mi is még magabiztosabbak és elszántabbak vagyunk a pályán. Természetesen ettől még idegenben is lehetnénk sikeresebbek. Fontos, hogy pozitív maradjon a hozzáállásunk, de egyelőre hazai meccsek jönnek, úgyhogy most elsősorban ezekre koncentrálunk.

– A legutóbbi fordulóban, a DVSC ellen a helyzeteink megvoltak, de nem tudtunk nyerni. Min kell változtatnunk, hogy a Paks ellen megszerezzük a három pontot?

– Az előző szombat nem a mi napunk volt, ez néha előfordul. De az egy megszerzett pont is fontos, hiszen így a Videoton előtt maradtunk a tabellán. A következő meccsen jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt, de nem szabad görcsösen, a múlton rágódva készülnünk.

– Vegyes heteken vagy túl: a Balmazújváros ellen fontos gólt lőttél, a Puskás ellen viszont kiállítottak. Mennyire nehéz számodra túllépni a rosszabbul sikerült meccseken?

– Tényleg őszintén állíthatom, hogy ez nekem könnyen megy. A múltból lehet tanulni, a piros lapom után is levontam a tanulságokat, de mindig a jelenre és a következő feladatra kell koncentrálni, így tudom a legtöbbet kihozni magamból.

– Legközelebb a masszív Paks lesz az ellenfelünk, amelynek a védelmét legutóbb éppen te törted fel először. Most milyen meccsre számítasz?

– Ősszel gyorsan vezetést szereztünk, ez sokat segített rajtunk. De ha esetleg ez szombaton nem jönne össze, akkor sem szabad pánikba esnünk. Türelmesnek kell lennünk, a saját játékunkat játszanunk, járatni a labdát, és megtalálni a réseket. Győztes mentalitással kell lecsapni a kínálkozó lehetőségekre, és akkor megszerezhetjük a győzelmet.

Fradi app