Rutinos játékosunk szerint van még hova javulni védekezésben – azt is elmondta Leo, hogy a dózsások ellen nem kell senkit sem külön motiválni.

Négy mérkőzést játszottunk eddig tavasszal, ebből hármat megnyertünk. Mennyire stabil a védelmünk?

Van még min javítanunk, hiszen eddig csak a Balmazújváros elleni mérkőzésünkön maradt érintetlen a hálónk. Négy mérkőzésen öt gólt kaptunk, ami soknak tűnik nekem, de előre jól játszunk. Sok helyzetet alakítunk ki és ezekből eredményesek is vagyunk. védekezésben sincs nagy gond, de jobb lenne nullára hozni hátul a meccseket.

A kéthetes válogatott szünet után az Újpest otthonába látogatunk. Neked már sokszor volt alkalmad a lilák ellen pályára lépni, melyik a legemlékezetesebb derbid?

Az Újpest ellen minden találkozó különleges élmény, de ha ki kell emelnem egy meccset, akkor a 2016-os kupadöntőre szavaznék, az egy felejthetetlen élmény volt!

Máshogy készülsz egy derbire? Szoktad magad valamivel külön tűzbe hozni?

A derbik esetében nincs erre szükség, a csapatot sem kell külön motiválni, mert már egész héten érezni mindenkin, hogy ez egy más jellegű találkozó. Ott lebeg a levegőben, hogy nem hétköznapi küzdelem áll előttünk.

A két hét bajnoki szünetet szerencsésnek tartod most a csapat életében?

Annyiban nem tartom annak, hogy sokan nincsenek velünk a válogatott mérkőzések miatt. Ez az egyik oldalról örömteli és megtisztelő, hiszen hat játékost adunk a nemzeti csapatba, a másik oldalról viszont így lényegesen kevesebbet tudunk a teljes csapattal taktikai feladatokat gyakorolni. Bízom benne, hogy örömmel és frissen térnek vissza és akkor ezekre a feladatokra tudunk majd mindannyian koncentrálni.

Fradi app