Krisztiánt a Reggeli Start vendégeként leginkább a Werder Bremenről kérdezte Szombathy Pál.

Lisztes Kriszitán jelenleg a Ferencváros utánpótlás szakmai koordinátoraként dolgozik. Sokan úgy gondolják, hogy a magyar labdarúgás elsősorban a megújuláshoz a német futballtól vár segítséget. Az egykori futballista szerint saját magunknak kell kialakítani egy egységes stílust.

Nem gondolnám, hogy bármilyen más országtól kellene várni a megváltást vagy a csodát. De tény, hogy a német labdarúgás előttünk áll, úgyhogy nem szégyen akár tőlük is tanulni – kezdte korábbi 49-szeres válogatott játékos a Digi Sport Reggeli Start című műsorában – Örülnék neki, ha egy olyan koncepciót sikerülne utánpótlás szinten is kidolgozni, ami csak ránk jellemző erre a térségre, a magyar focira, gondolkodásra. Ha esetleg a német futballból is ellesünk, vagy elveszünk jó dolgokat, természetesen az nem baj.

Lisztes szerint, ha a korábban külföldön légióskodó magyarok összefognak, akkor sikeres lehet a hazai labdarúgás.

Akik mi itt játszottunk, itt nőttünk fel, akár külföldről hazajöttünk, szerintem ezt nekünk kell rendbe tenni a magyar labdarúgást. Nem várhatjuk el mástól, hogy ezt megtegye. Rengeteg munkát kell ebbe belefektetni. – jelentette ki és s hozzátette, hogy a Ferencvárosnál a fiatal edzők agilisek és a legjobb módszerekkel dolgoznak.

Fontosnak tartja azt is, hogy a kint megszerzett tudást korábbi klubjánál, a Ferencvárosnál is hasznosítsa.

Játékosként is úgy mentem ki Németországba, hogy szeretném azokat a tapasztalatokat majd Magyarországon hasznosítani. Egyelőre a Fradi utánpótlásában nagyon jól érzem magam, és szeretném ott visszaadni a gyerekeknek, edzőknek azt, amit átéltem, amit most tanulok és kint láttam. Próbálom ezekből a mozaikokból a legjobbat összerakni.

DigiSport, kivonat: Csakfoci