A fiúk szakosztályunk újjáalakulása utáni első felnőtt bajnokságán egyből döntőbe jutottak és ott az Újpestet verték meg. Gratulálunk!

Az FTC női és férfi tőrben is egyaránt két csapatot indított. A hölgyeknél egy hatodik és egy kilencedik helyezéssel zártunk, míg az urak második számú együttese (Gál Botond, Kovács Gergely, Szenes Gergő, Zalaba Péter) az ötödik lett, úgy, hogy a legjobb 16 között az Újpest 2-t győzte le, a negyeddöntőben csak három tussal kapott ki a Budapest Honvédtól, majd az 5-8. helyért rendezett asszókon előbb a Törekvés 2, majd a Budakalász ellen nyert.

A Hári Máté, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence összeállítású csapatunk azonban sokáig emlékszik majd vissza erre a napra. Az FTC első mérkőzésén könnyedén nyert a Szeged ellen, majd a legjobb nyolc között a Budakalász sem jelentett gondot. Az elődöntőben az egyéni magyar bajnokkal, Dósa Dániellel felálló Törekvés következett, amely 15-12-re vezetett, amikor Széki egy pompás, 8-0-s asszóval fordított, csapatunk pedig az előnyt remekül megtartva 45-34-es győzelemmel jutott a döntőbe.

A fináléban az Újpest volt az ellenfél, amely jobban kezdett az első két asszóban. Szabados Kristóf Pazar vívással 15-12-re hozta vissza a mieinket, majd 25-20 után testvére, szakosztályunk vezetője, Szabados Gábor remekelt, amely után már csak két tussal vezetett az UTE. Kristóf újabb asszója után viszont már a Fradinál volt az előny (35-34). Az eksztázisban vívó versenyzőnk három asszója alatt összesen 19 találatot jegyzett. Solti Antal közben cserélt, Széki helyett az idei világ- és Európa-bajnokságon is induló Hári Mátét küldte a pástra, aki döntetlenre hozta a saját mérkőzését, így a döntő asszó előtt csupán egy tussal, 40-39-re vezettünk.

A mindent eldöntő meccset Szabados Gábor vívta és bár az egyéni versenyben bronzérmes Mészáros Tamás egy pillanatra átvette a vezetést, rutinos vívónk parádés csörte után 5-4-re nyert, így a Ferencvárosi Torna Club nemrég újjá alakult szakosztályának férfi tőrcsapata 45-43-ra megnyerte története első aranyérmét!

Végig próbáltuk magunkat feltüzelni, mégis csak egy történelmi pillanat volt, hogy első felnőtt országos bajnokságunkon egyből egy Fradi-Újpest döntőben vívhatunk. Az asszó elején elment az UTE, de azt gondolom, hogy a szív és az akarta döntött, így sikerült megnyernünk a finálét és nagyon boldogok vagyunk. Többször előfordult már velem és az öcsémmel, hogy mindig meg tudtuk fordítani az asszót nehéz helyzetben és ez most is összejött. Talán azt is elmondhatom, hogy ez volt számomra az utolsó felnőtt magyar bajnokságom vívóként, ráadásul a Fradival aranyérmet nyertem, így az itthoni karrieremet figyelembe véve most tettem fel arra a bizonyos i-re a pontot” – értékelt Szabados Gábor, magyar bajnok csapatunk tagja, szakosztályunk vezetője.

FELNŐTT VÍVÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST, EREDMÉNYEK:

EGYÉNI VERSENY

NŐI: 16. Jeszenszky Szilvia, 19. Csipán Réka, 20. Fekete Hanga Barbara, 23. Zsoldosi Karolina, 27. Lemberg Mercédesz, 29. Bányik Dorina, 34. Kovács Réka, 37. Zsoldosi Emília, 40. Loboda Viola, 41. Szentiványi Blanka, 42. Fenyvesi Viktória, 48. Szabó Vanda Fruzsina, 49. Szapanidu Szófia Athina, 51. Tölgyesi Zsófia

FÉRFI: 6. Szabados Gábor, 11. Hári Máté, 14. Széki Bence, 15. Szabados Kristóf, 23. Szemes Gergő, 36. Kovács Gergely, 39. Zalaba Péter, 4.6 Dékány László, 59. Gál Botond, 61. Bányik Benjámin, 63. Riesz Gábor, 70. Tölgyesi Ödön Bálint

CSAPATVERSENY

NŐI: 6. FTC (Jeszenszky Szilvia, Lemberg Mercédesz, Loboda Viola, Zsoldosi Karolina), 9. FTC 2 (Bányik Dorina, Fekete Hanga Barbara, Fenyvesi Viktória, Zsoldosi Emília)

FÉRFI: 1. FTC (Hári Máté, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence), 5. FTC 2 (Gál Botond, Kovács Gergely, Szenes Gergő, Zalaba Péter)

Fradi.hu