A felújítás alatt nem gondozták, majd a nagy hidegekben megfagyott az újpesti stadion gyepe, el is maradt egy meccs, hogy aztán négy találkozót játszanak rajta egy hét alatt. Ez vezetett oda, hogy tehénlegelővé váljon a Barbie-ház játéktere. Megszólal Lovrencsics Gergő is.

Tény, hogy rossz a pálya talaja. Az is tény, hogy a felújítás előtt sokáig nálunk volt a legjobb minőségű gyep az élvonalban. Sajnos a felújításkor senki sem foglalkozott a talajjal. A gyep minőségéért felelős szakemberünk maga is elcsodálkozott, amikor kedden ebben az állapotban átvette. Lesz vele munkája bőven, de úgy vélem, hogy a következő hetekben már látványos javulás várható.

– Balajcza Szabolcs

(Nemzeti Sport)

A témára kitért Lovrencsics Gergő is, aki elmondta, a taktikánkat is befolyásolták a körülmények.

Akik a megérkezés után megnézték a talajt, rögtön mondták, hogy a kombinatív játékra nem alkalmas. A fociban az alkalmazkodás képessége is lényeges. Ezért volt a szokottnál sokkal több, Böde fejére ívelt labda: az elképzelés szerint Dani megnyert fejpárbaja után Marco és Amadou érkezik középen, én pedig a szélen csatlakozom melléjük. A gól is így esett. egy ellenem elkövetett szabálytalanság után Botka Endre észrevette, hogy nem zártak vissza a hazaiak, Dani felé ívelt, ők ketten kijátszották a védőt, majd Marco Djuricint buktatták. Messze voltam, elsőre azt hittem, hogy tizenegyes, de a szabadrúgás miatt sem voltam ideges, Gera Zolinak vagy Leónak ez szinte ziccer. Gól is lett.

– Lovrencsics Gergő

(Nemzeti Sport)