Dani mellett Leandro és Király értékelt.

Tőzsér Dániel: (A magyar válogatott középpályása):
– Úgy gondolom, hogy egy nem túl acélos román csapatot nem sikerült megverni, de azért tisztában kell vele lenni, hogy ezen a meccsen nem volt könnyű. Úgy gondolom, hogy ha figyelembe vesszük, hogy milyen állapotba voltunk mi is játékosok egyénileg, akkor az iksz az teljesen elfogadható, főleg a mérkőzés képe alapján. Közel sem volt optimális, nyilván próbáltuk ezeket a dolgokat helyrehozni, ahogy lehetett, de tudjuk az előjeleket, és itt magamról is beszélhetek. Nyilván ezek nem kifogások akarnak lenni, a csapat abszolút emelt fővel jöhetett le a pályáról, de ha mindenki fitt állapotban lett volna, én úgy érzem, hogy meg tudtuk volna verni a románokat. A mi játékunk abból indul ki, hogy próbálunk masszívak lenni a védekezésben, ez ma is így volt, hiszen nem kaptunk gólt. Részünkről talán rosszkor jött ez a mérkőzés egy kicsit, lehet, ha egy hónappal később van, másképp alakul. Azonban ez nem kifogás, nagyon büszke vagyok erre az estére. Úgy érzem, a szurkolók és mi is megtettük, amit tudtunk. Csak pozitívan szabad gondolkodnunk az északírek ellen, nincs okunk negatívizmusra. Sajnos Juhász is kidőlt, én is kisárgultam, de annyit megígérhetek a játékosok nevében, hogy mindent elfogunk követni, és próbáljuk majd megnyerni az északír mérkőzést, hogy ott legyünk a második helyen.

Király Gábor (A magyar válogatott kapusa):
– Azt gondolom, hogy egy értékes pontot szereztünk, figyelembe véve a csapatoknak a helyzetét. Románia a 7. helyen áll a világranglistán és a tabellán is előttünk van, de nem kaptunk gólt tőlük hazai pályán, azaz gólt sem rúgtak nekünk, ami nagyon fontos, erre lehet tovább építkezni. A megfelelő keménység megvolt, én azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy remélem, hogy nem lesz hiányérzetünk. Azt gondolom, hogy munkába, erőbe, biztos, hogy kitettek magukért a srácok. Játékban egyértelmű, hogy még van merre menni, gólt is jó lenne azért a helyzetek alapján szerezni. Voltak helyzetek, biztató momentumok, erre kell építeni. Gyorsan kell regenerálódnunk, figyelnünk kell mindenre, Belfastban pedig pozitív eredményt kell elérnünk.

Leandro (A magyar válogatott védője):
– Volt egy-két passz, amire jobban kellett volna odafigyelni, mert abból lehetett volna támadásokat vezetni. Kár volt a sárgámért, lehet, hogy nem kellett volna odacsúszni, de úgy éreztem, hogyha továbbviszi, akkor veszélyes lesz. Mindig vannak hibák, ki kell elemezni, hogy a következő meccsen jobban menjen. Egyik csapat sem nagyon akart kinyílni, ez egy olyan meccs volt, amelyen mind a két csapat a biztos védekezésből akart kiindulni. A megszerzett labdákat jobban kellett volna megjátszanunk, és akkor a kontratámadások veszélyesebbek lettek volna. Az északírek ellen hasonló meccs lesz, ők sem fognak kinyílni. Nem lesz sok lehetőségünk, ami lesz, azt be kell lőnünk, a pontrúgásokból azonban lehetnek lehetőségeink.

forrás: csakfoci.hu