Egy Twitteren megjelent pletyka állítja ezt. Eszerint az AS Romától kirúgott 61 éves, kétszeres BL-győztes szakember, Deki mentora a Fradihoz érkezhet, mivel a második helyünk miatt „elit menedzsert” keresünk – megállapodás még nincs, de a portugál nyitott a lehetőségre. A forrás egy magát európai futballszakírók hálózatának állító, csekély számú követővel rendelkező Twitter-felhasználó.

Természetesen a vicces pletyka nem igaz, de jó példa arra, hogy működnek az internetes futballpletykák. Három alapcsoportra lehet ezeket osztani, függetlenül attól, hogy angol vagy német sajtóról, „török bloggerről” vagy magát bennfentesnek mondó internetes megmondóemberről van szó. Vannak, akiknek tényleg jó kapcsolatai vannak (a kluboknál és/vagy az ügynökök felé – a csakfoci.hu pl. a magyar CMG-irodához kötődik, így az ő játékosaikról mindig jól értesült). Ez nem jelenti azt, hogy minden, amit ír, igaz is. Nem ritka pl., hogy egy ügynök vagy klub(alkalmazott) azért súg meg egy-egy pletykát, mert fel akarja srófolni játékosa árát, vagy el akarja hitetni a kuncsaftjával, hogy jól dolgozik. Ilyen volt nem is oly’ rég egy tunéziai szélsőről megjelent afrikai hír is.

Vannak, akik nyilvános információk és megjelent pletykák alapján tippelnek. Így jelent meg pár éve Szalai Ádám bejelentésének híre a magyar sajtóban. Ezt lehet jól és rosszul is csinálni, vannak jópáran a kommentelők közt is, akik rendre jól kombinálnak, de ők jó esetben nem is állítják, hogy amit írnak, több lenne spekulációinál.

És vannak, akik szinte véletlenszerűen találnak ki pletykákat, tömegesen, ők úgy vannak vele, hogy ha egy is betalál a nagy számok törvénye alapján, azzal „befuthatnak” – a kitalációkra meg esetleg rákaphatnak addig is az népek. Ilyen a fenti „Tranzfer Source” vagy a török sajtó 80%-a is.