VB-csoportmeccset játszik a női kézilabda válogatott, kezdés fél kilenckor. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Bíró Blankát kérdezte a Nemzeti Sport:

– Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány azt mondta, Szöllősi-Zácsik Szandra sérülését követően átvette a „tyúkanyószerepet”. Csapatkapitányként hogyan próbálja terelgetni a társait?
– Mindenben próbálok segíteni a lányoknak, de aki ismer, az tudja, szeretem a rendet. Tizennyolc nőt azért igazgatni kell, de a legfontosabb, hogy a pályán legyek vezér.

– Az ötödik világbajnokságára készül, egyedüliként a mostani keretből. Mit jelent ez önnek?
– Ennek azért érzem a súlyát. Ott voltam már 2013-ban is, de csak kiegészítő szerepben, aztán az utóbbi három alkalommal is, most azonban nagyon jó teljesítményt kell nyújtanom, hogy elérjük a célunkat.

– Hogyan látja a kapusok szerepét?
– A legfontosabb, hogy bárki áll a kapuban, a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, és segítsen a csapatnak. Minden egyéni érdeket felül kell írni, hogy csapatként jó eredményt érjünk el! A sorsolásunk kedvező, a kérdés az, tudunk-e élni vele.

– Mire számít a paraguayiak ellen?
– Kellemetlen ellenfél, van három-négy játékosa belső poszton, aki megy előre, és gólra törően játszik. Komolyan kell venni őket, és megtisztelni azzal, hogy az első perctől kezdve százszázalékosan állunk a meccshez.