Telkiben megkezdte a felkészülést a világbajnokságra a női kézilabda válogatott, a csapatkapitány Bíró Blankát és Klujber Katrint is kérdezték.

Bíró Blanka

Az elmúlt két évben rengeteg szó esett erről a kvalifikációs világbajnokságról, valamint a jövő évi olimpiáról is. Sok szempontból erre a világversenyre készülünk már jó ideje. Remélem, hogy ez a sok beszéd a pályán tettekben is mérhető lesz a torna során, valamint azt is, hogy magabiztosan és egységes csapatként tudunk kiutazni a vb-re. Ugyanúgy készülünk, mint bármikor máskor. Látjuk a híreket mi is a montenegrói válogatottal kapcsolatban, de addig a fontos csoportmérkőzésig csakis magunkkal foglalkozunk, ahogy eddig is tettük.

Klujber Katrin

A válogatottban kiemelten fontos a jó szereplés, az, hogy fejben és testben is jó állapotban legyünk. Így fontos volt számunkra, hogy a nehéz kezdet után a klubunkban is olyan mérkőzéseket tudjunk játszani, ami ahhoz segít hozzá minket, hogy kifelé jöjjünk a gödörből, hogy ide ne hozzuk magunkkal a csüggedtséget és magabiztosan kezdjük meg itt a vb-felkészülést, majd felfelé íveljen a teljesítményünk magán a tornán is.

Golovin Vlagyimir

Az biztos, hogy a helyzetünk nem reménytelen. A sorsolás után tulajdonképpen meg is kezdtük a felkészülést a ránk váró ellenfelekből. Olyan csoportba és ágra kerültünk, ami arra ad reményt, hogy teljesíteni tudjuk az elnökség által kitűzött célt. Köszönöm a bizalmat és a támogatást, amit a szövetségtől kapunk. A szakmai stáb és a lányok is tudják, hogy mi a célunk, közösen, csapatként meg szeretnénk oldani minden előttünk álló feladatot. Az első két könnyebbnek ígérkező, önbizalom-növelést is szolgáló mérkőzés után különösen fontos lenne a torna további hangulata szempontjából is a Montenegró elleni győzelem. Ahhoz, hogy a legjobb nyolcba kerüljünk a montenegróiak, majd várhatóan a középdöntőben a horvátok elleni két mérkőzést kell mindenképp megnyernünk.

Bővebben: Fradi.hu, M4 Sport, MKSZ, NSO, Sportal