Vágó Fanny azt is elmondta, hogy az elválás korrekt volt és a kapcsolata is ilyen maradt a Fradival.

Vágó Fanny válogatott labdarúgó a szerb élvonalban szereplő ZFK Spartak Subotica csapatához igazolt vasárnap. A 32 éves Vágó szerdán távozott a bajnoki címvédő Ferencvárostól, ahol játékos-edző volt. Együttese nem jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, a szabadkai csapat viszont igen, és a következő fordulóban a svéd FC Rosengarddal találkozik.

A BL-kiesés mindenkinek csalódás volt, a játékosoknak és a vezetésnek is. Én igyekszem csak előre nézni, ezért is igazoltam Szabadkára. Eléggé meg voltam szorulva, mert már csak 3-4 bajnokságban volt átigazolási szezon, de szerencsém volt a szabadkaiakkal mert éjfélig át tudtam szerződni hozzájuk” – mondta a játékos azzal kapcsolatban, miért épp a Szabadka lett az új csapata.

Sok apró tényező játszott szerepet a BL-kiesésben, de úgy érzem, mi mindent megtettünk. Aki a sportban dolgozik, sokszor a szerencséről is beszél. Most úgy látom, a játékosok is csődöt mondtak, illetve nem tudtuk megugrani azt a terhet, hogy tovább kell jutnunk” – mondta a BL-kieséssel kapcsolatban.

Behívattak és menesztettek edzőként. Játékosként számítottak rám, ezt az új edző is mondta, de senkivel szemben nem lett volna fair, ha maradok játékosként. Nem akarok megint olyan hibába esni, mint a válogatottnál, hogy én leszek a hibás megint. El is búcsúztam a játékostársaktól, illetve ők is el búcsúztattak. Továbbra is korrekt a kapcsolatom a klubbal, korrekt volt a válás is. A Fradinál minimum elvárás a bajnokság és a kupa megnyerése illetve a BL-ben a továbbjutás. Egy edzőnél benne van, ha ezek nem sikerülnek, meneszthetik.

Vágó elárulta, próbálta a legmegfelelőbbet kihasználni a 3-4 olyan lehetőség közül, ahol még nyitva volt az átigazolási piac. A szabadkaiakat ismeri, tudja hova megy és a BL-főtáblára kerülésre is van még esély, noha ő ezeken a meccseken még nem szerepelhet. Egy évre írt alá, de szerződésében van egy opciós lehetőség, hogy a télen átigazolhat ha megfelelő ajánlatot kap.

Bele szeretnék kóstolni abba a mentalitásba, ahogy ők dolgoznak, kicsit megismerni őket. Mehettem volna még Olaszországba, egy olyan csapathoz, amelyik nem tartozik az első hathoz nagyobb fizetésért és jobb körülmények közé, volt francia és török lehetőségem még, de a Szabadka mellett döntöttem.

M4 Sport