Gyorsan elhúztak a franciák, majd egyre csak növelték a különbséget – Janurik Kinga, Márton Gréta, Tomori Zsuzsanna és Martin Albertsen értékelt a BL-meccs után.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, B-csoport, 1. forduló
Ferencváros 25-38 (13-19) Metz Handball
Gólok: Malestein 9, Klujber 4, Márton 4, Bölk 3, Lekic 3, Bordás 1, Cvijic 1

Beszámoló: Fradi.hu

Rövid összeállítás a mérkőzésről:

Janurik Kinga, Márton Gréta, Tomori Zsuzsanna és Martin Albertsen értékelése:

Márton Gréta és Martin Albertsen sajtótájékoztatója:

Janurik Kinga

Nehéz érzelmek nélkül beszélni erről a vereségről. Ez a teljesítmény nem méltó a Ferencvároshoz. Közhelyeket mondhatnék, hogy nehéz az első meccs, de tudtuk, hogy a Metz vissza akar vágni az előző idény BL-negyeddöntőjéért. Elnézést kell kérnünk a szurkolóktól, ez a teljesítmény nagyon kevés lesz a Bajnokok Ligájában. Az elejétől fogva a Metz irányította a meccset, mi csak futottunk az eredmény után. Bíztam benne, hogy sikerül felzárkózni, nem is adtuk fel, de végig az ellenfél irányított. Most rendet kell tenni a fejekben, mert jön a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki, aztán pedig a BL-címvédője, a Vipers elleni idegenbeli mérkőzés következik.

Martin Albertsen

Nagyon jól játszott az ellenfél, igazából minden hibánkat megbüntette. Csalódott vagyok, hogy így mutatkoztunk be. Pénteken nagyon jól edzettek a lányok, az eddigi bajnoki meccseinken is jól játszottunk, ezúttal azonban minden rosszul alakult, ami csak lehetett. Talán csak rossz napunk volt, de örülök, hogy jövő héten már újabb nehéz meccseket játszunk, mert megmutathatjuk, hogy sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek.

NSO, Sportal