Dáviddal beszélgettek.

Gyerekként még a lelátóról nézte a Fiorentina Debrecen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését, egy hónap múlva viszont már a Konferencia Ligában a Ferencváros játékosaként léphet pályára az olasz sztárcsapat elleni Sigér Dávid, aki otthon megjósolta, hogy a firenzei klubot összesorsolják az FTC-vel a csoportkörben. A 14-szeres magyar válogatott középpályás az M1-nek adott interjújában beszélt az elmúlt időszak megpróbáltatásairól, valamint a jövőbeni céljairól.

Elmondása szerint a Fiorentina ellen készülve kettős érzések munkálnak benne. „Egyrészt nem ellenük vagyunk a legesélyesebbek, sőt, talán ők a legesélyesebbek a csoportban, ugyanakkor egy ilyen nagy csapat ellen játszani maradandó emlék és élmény lesz, és ilyenkor próbál az ember a pályán hőssé válni.

A 32 éves játékos a szezon kulcskérdésének tartja, hogy a Fradi mennyire tud három fronton helytállni. „A célok egyértelműek: a bajnokságot és a Magyar Kupát szeretnénk megnyerni, a Konferencia Liga csoportból pedig szeretnénk továbbjutni. Ezeket kimondani nagyon könnyű, de ehhez nagyon jó munkára lesz szükség, és szeretném, hogy ezeknek a kombinációjából minél többször megjelenjen akár a kezdőben, akár másként a nevem, hogy én is pályára léptem és hozzátettem a magamét.

Az elmúlt időszakban sérülésekkel bajlódó Sigér Dávid arról is beszélt, miért különösen nehéz egy hosszú kihagyás után visszakerülni a csapatba. „Az évek alatt nagyon nagy léptékben fejlődik a klub, nemcsak az eredményekben, a játékosok minősége is változik, egyre nehezebb felvenni a versenyt egymással. Abban a majdnem egy évben, amíg én hiányoztam, a fejlődés haladt tovább, én pedig nem tudtam a csapattal fejlődni, nekem az lett a cél, hogy lehetőségem legyen az egykori önmagamhoz közel kerülni, aztán ha majd azt elérem, túlszárnyalni.

Az interjúban Sigér Dávid elárulta, amióta újra rendszeresen játszik, izgatottan várja és vágyakozva figyeli a Marco Rossi kerethirdetéseit, de amikor nem hangzik el a neve, akkor sem csak a csalódottság munkál benne, hanem örül annak, hogy ahhoz képest, hogy néhány hónapja még kórházban feküdt és „egy cső lógott ki a mellkasából”, most nemzetközi mérkőzéseket játszhat a Ferencvárossal és reális lehetőségként merülhet fel benne a válogatott meghívó. „Nagyon hálásnak kell lennem így is mindenért, és lehet, hogy ha így folytatódik, még az ősszel meg is történhet.

M4 Sport