Litván lapszemle az EKL-playoff visszavágójáról.

A Zalgiris három kapott góllal zárta Budapesten az európai kupaporondon való szereplését

Budapesti vereséggel ért véget a Zalgiris nemzetközi kupaidénye, a litván csapat a második mérkőzésén is kikapott a magyar bajnoktól, ezúttal 3–0-ra” – írja az alfa.rt. A rövid cikk a mérkőzés eseményeit rendkívül szűkszavúan ismerteti, azt viszont kiemeli, hogy a Ferencváros már a mérkőzés elején megadta az alaphangot: mindössze négy perc telt el a mérkőzésből, amikor Adama Traoré megszerezte a vezetést a zöld-fehérek számára. Az írás szerzője azt is megemlíti, hogy különböző okok miatt (például sérülés, eltiltás) a Zalgiris kezdőcsapata hat helyen változott a vilniusi mérkőzéshez képest.

Utolsó állomásához érkezett a Zalgiris európai körútja

A tv3.lt szintén csak a tényekre szorítkozva számol be a mérkőzésről, viszont lehetőséget biztosít az olvasóknak, hogy a kommentmezőben hangot adjanak a véleményüknek. A drukkerek érthető módon csalódottak az újabb vereség után. „Litvániában a futballnak nincsenek hagyományai. Lehet vásárolni hatalmas pénzért néhány jó játékost, de ez önmagában nem eredményez változást. Ha egy jó fizetés idecsábít egy spanyol, német vagy francia edzőt, az sem hozza meg a várt eredményt. Nincs olyan, hogy litván szellemiségű futball” – véli az egyik szurkoló. „Litvániában soha nem volt foci és nem is lesz. Évtizedek múlva talán elérünk oda, hogy szintet lépünk, de az sem lesz elég arra, hogy magas polcra helyezzenek minket” – írja egy másik drukker. „Nem kéne lemondania az edzőnek, majd hazautaznia ilyen vereségek után?” – kérdezi egy indulatos olvasó.

Fájdalmas véget ért a Zalgiris európai szezonja

Csütörtök este az utolsó litván klub is befejezte szereplését a nemzetközi porondon” – hangsúlyozza a delfi.lt. A lap a helyzetek és a gólok ismertetése mellett összefoglalja a Zalgiris tegnap véget ért európai kupaszezonját. A litván bajnok a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében 2–1-es összesítéssel búcsúztatta az északmacedón FK Sztrugát, de a következő fordulóban a Galatasarayon már nem tudott túljutni: a török csapat 3–2-es összesítéssel bizonyult jobbnak Vlagyimir Cseburin együttesénél. Következett az Európa-liga harmadik selejtezőköre, ahol a svéd bajnok BK Häcken 3–1-re, majd 5–0-ra győzte le a vilniusi együttest, amely a Konferencia-liga rájátszásában a Ferencváros számára is nagyon könnyű akadályt jelentett.

A Zalgiris ismét kapitulált és véget vetett az európai szereplésének” – írja címében az lrt.lt, amely úgy folytatja, hogy a litván bajnok csütörtök este is nagy vereségbe szaladt bele, csakúgy, mint az odavágón. A portál megemlíti, hogy a Zalgiris tehetetlen volt, és még 3-0 után is csak védekezett és arra törekedett, hogy elkerülje a nagyobb arányú vereséget.

Nulla gól, három újabb védelmi kihagyás – a magyar bajnok megalázta a Zalgiris Vilniust. A litván bajnoknak esélye sem volt a Fradival szemben a becsületért vívott visszavágón” – fogalmaz keményen a 15min.lt. Megemlítik, hogy ez holtversenyben a második legrosszabb eredmény Európában a klub történelmében, a legrosszabb 1992/93-ban volt a PSV ellen, akkor 0-8-as összesítéssel kapott ki a Zalgiris. 0-7-re eddig kétszer végzett a vilniusi csapat, a 2001/02-es idényben a Maccabi Tel Aviv ellen, míg a 2013/14-es szezonban a Salzburg ellen, illetve a mostani kiírásban a Häcken ellen is hét gól volt közte (1-8).

A lrytas.lt szomorú, megsemmisítő vereségről ír, amelyet a litvánok kapusának, Edvinas Gertmonasnak a sérülése csak rosszabbá tett. „Tragikussá vált a helyzet a 23. percben, amikor a Zalgiris kapusát, a Litvánia legjobb játékosának tartott Edvinas Gertmonast le kellett cserélni”.

Lapszemle: Büntető, Csakfoci, NSO