Fiókcsapatunk sajtótájékoztatót tartott tegnap délután.

Sajtótájékoztatót tartott hétfő délután a Merkantil Bank Ligában szereplő Soroksár SC, amely bejelentette: a Provident Pénzügyi Zrt. lett a klub főtámogatója.

Cégünk igyekszik minden segítséget megadni a Soroksár SC-nek álmai megvalósításához, ezért jövő év június 30-ig ötvenmillió forint támogatást biztosítunk neki – kezdte üdvözlő beszédét Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, a Ferencváros elnökségi tagja. – A kis klubok általában háttérbe szorulnak a nagy, első osztályban szereplők mögött, pedig az utánpótlás-nevelés, a következő generáció, a magyar fiatalok felépítése érdekében jelentős munkát végeznek. A Soroksár eklatáns példa lehet ezen a téren, hiszen például Lisztes Krisztián tavaly még itt játszott az NB II-es gárdában, ma pedig már nem csupán tagja a Fradi bajnokcsapatának, hanem markáns külföldi kérő is bejelentkezett érte. Ráadásul nemcsak a férfi-, hanem női vonalon is egyre jobban szerepel a klub, ez pedig további anyagi terhet ró az egyesületre. Támogatásunkkal e nehézségek megoldásához igyekszünk segítséget nyújtani.

Mi azért dolgozunk, hogy minél több fiatalnak lehetőséget adjunk az első osztályú szereplésre – fogalmazott Szűcs Mihály ügyvezető. – Jó érzéssel tölt el minket, ha ez megvalósul, ahogyan az is, ha ezt a munkát mások elismerik. Nagy segítséget jelent nekünk az a támogatás, amit a Providenttől kapunk, abban bízunk, hogy az együttműködés nem csupán egy évre, hanem hosszabb távra szól, és mindkét félnek gyümölcsöző lesz. Azt gondolom, az, hogy egy ilyen neves cég állt mellénk, egyben üzenet is: érdemes becsülettel dolgozni a hátországban is. Természetesen a szurkolóink is örömmel fogadták az új támogató érkezését, ők is azt remélik, sokat segít abban, hogy megbirkózzunk a ránk váró kihívásokkal. Az élvonalban újoncnak számító nőknél a bennmaradás a cél, míg a férfiaknál szeretnénk minél előrébb végezni, de továbbra is a fiatalok fejlődése a legfontosabb!

Fradi.hu, NSO, Sportal