Csütörtökön a spanyolokkal mérkőzünk meg a döntőért.

Férfi vízilabda, világbajnokság, negyeddöntő
Magyarország 13-12 Egyesült Államok
Negyedek: 4–4, 3–1, 3–2, 3–5
Fradista gólok: Molnár, Nagy Á., Német, Varga D.

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ, VLV

Német Toni

Tényleg nem fekszik nekünk az amerikaiak játéka. Felkészültünk belőlük, megpróbáltunk mindent, szerencsére mi győztünk, de nem voltunk boldogok a meccs után. Nyilván most örülnünk kell, ma estig, vacsoráig, és utána készülünk a következő meccsre. Most játszik a leendő ellenfelünk, spanyol-francia győztesével fogunk játszani figyeljük őket, felkészülünk belőlük. Gratulálok a csapatnak, hogy négybe jutottunk, még egy lépést kéne tennünk az olimpiai kvótáért, és utána még egyet az aranyért!

Pohl Zoltán

A legfontosabb az, hogy bejutottunk az elődöntőbe, és ennek nagyon örülök. De rengeteg hibával játszottunk, és többször is le kellett volna már zárunk a mérkőzést. Amikor elléptünk két-három góllal, visszaengedtük őket, úgyhogy mindenképp ki kell javítani a hibákat, amiket védekezésben elkövettünk, hiszen az elődöntőben ennél több kell majd. De mondom még egyszer, a lényeg az, hogy megnyertük a negyeddöntőt.

Vogel Soma

Az első ötös videózás alapján ment, pontosan tudtam, Daube hová szokta lőni, a második már ösztön volt, múltkor fogtam neki, akkor bal kézzel, most elindultam arra és visszanyúltam jobbra, bejött. Sajnos, kaptam viszont több dühítő gólt, nem voltunk annyira stabilak, mint szerettünk volna, de az is tény, hogy tényleg nagyon jól lőnek, azaz nem könnyű ellenük védekezni.

Varga Zsolt

Először is, az amerikaiak nagyon komolyan megtanultak vízilabdázni, nagyon jó csapattá váltak, ezt nem csupán én mondom, mindenki más is. A kulcsembereik élcsapatokban játszanak, többek között Olaszországban, Hallock a világ legjobb centere szerintem – és azt is hozzá kell tenni ennyi megtapasztalással, hogy a stílusuk sem fekszik nekünk. Nagyon jól lőnek, ráadásul vállalják a rizikót is, nincsenek gátlásaik, jól mozognak, kemények – ezt megmutatták ma is. A négyperces újabban már az előnyben lévő csapatra rak nyomást picit, mi sem tudtunk vele mit kezdeni túlzottan – a Novi Beograd ennek ellenére vesztette el a BL-döntőt –, bár sokkal okosabban kellett volna megoldani a második felét. És nyilván még komolyabban kell dolgozni azon, hogy a végén ne mi kezdjünk kapkodni kétgólos vezetésnél. Lezárhattuk volna a meccset, de azért ilyenkor ők végképp elkezdenek lövöldözni minden szögből, mi pedig nem tudtunk szembemenni velük, elcsúszogattunk, elöl sem voltunk türelmesek, meg ugye az ítéletek is kissé másként születnek. Az európaiakat védekezésben, blokkolásban is jobban érezzük, és mi tagadás, én valami hasonló meccset vizionáltam, mert tudtam, hogy nagyon-nagyon komolyan meg kell dolgoznunk ezért a győzelemért.