A magyar női és férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya is kijelölte csapatát.

Madaras Norbert

A magyar vízilabdázásban az elmúlt százhúsz évben egyetlen mérce létezett: a legjobbnak lenni mindig, mindenhol. Természetesen idővel megtanultuk becsülni a dobogós helyezéseket is, de egy magyar pólósnak egyszerűen a vérében van, hogy csakis a nyakában lógó aranyéremre tud igazi elégedettséggel pillantani. Ez egy kikapcsolhatatlan hajtóerő – ugyanakkor az is tudható, hogy e hajtóerő kifogástalan és hatékony működéséhez ma már igen szilárd háttér szükséges. Épp emiatt bír óriási jelentőséggel, hogy a MOL-t, mint a régió egyik piacvezető vállalatát támogatóként tudhatjuk magunk mögött.

A női nemzeti csapatban clubunkat képviseli: Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma, Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda.

Bíró Attila

Három vb-újonc van a csapatban, mindhárman, Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma és Hajdú Kata is nagy értékei lesznek, lehetnek, de már most is azok a magyar női vízilabdának. Nem azért vannak bent a keretben, mert majd jól fognak játszani, hanem már ma is jól játszanak. Személy szerint az a célom, hogy az erős spanyol-holland-amerikai hármasból legalább kettőt megverjünk. Ha ez így lesz, akkor biztos, hogy kvalifikálja magát a női válogatott már idén az olimpiára. Akkor sem leszek elkeseredve, ha ez nem most sikerül, hanem jövő februárban, a cél az olimpián való jó szereplés.

A férfi nemzeti csapatban clubunkat képviseli: Vogel Soma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vigvári Vendel.

Varga Zsolt

Az Európa-bajnokság után, illetve előtte is elmondtam, hogy bárhogy is fogunk szerepelni az Európa-bajnokságon, akkor is ugyanazt a metódust fogjuk követni, a “munka, munka, munkát”, mert én tisztán látom azokat a hiányosságokat, azokat a csapatokat, akik előttünk járnak szervezettségben, játékban. És ha azt akarjuk, hogy egy jó és stabil eredményeket hozni tudó csapat legyünk, akkor ezeket a részeket meg kell tanulnunk a saját mintánkra, a saját formánkra, a saját taktikánkra igazítani, hogy ne csak elérjük azt a szintet, ahol esetlegesen egy-egy csapat játszik, védekezik, vagy támad, hanem jobbak legyünk náluk. A legfontosabb cél a kvalifikáció, nyilván nem tudunk más kimondott céllal utazni, mint azzal, hogy megnyerjünk egy világversenyt, azt is figyelembe véve, hogy vannak csapatok, akik bizonyos területeken előttünk vannak.

Bővebben: EuroSport, Fradi.hu, MVLSZ, VLV