Mats első felnőtt bajnoki címét szeretné bebiztosítani a hétvégén.

– Az Újpest legyőzése után 9 pontra növelte az előnyét a Ferencváros, így már a héten bajnokok lehetünk. Így lesz?
– Tudjuk, hogy amennyiben a Kecskemét kikap pénteken, már aznap bajnokok lehetünk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a szombati győzelmünk esetén az ellenfél eredményétől függetlenül is bebiztosíthatnánk az elsőségünket. Figyelni fogjuk a Kecskemét pénteki mérkőzését, de bárhogy is alakul, győzni szeretnénk szombaton.

– Milyen meccset vársz a Kisvárda ellen?
– A hozzánk vendégként látogató csapatok általában nagy motivációval lépnek pályára, de ez a meccs most számunkra is különlegesebbnek ígérkezik, hiszen a bajnoki cím bebiztosítása lehet a tét. A Kisvárda egy energikus csapat, de ha nem adunk neki esélyt hibákkal, és azt a játékot tudjuk nyújtani, amit az utóbbi hetekben, ha meg tudjuk mutatni a bennünk rejlő minőséget, akkor ismét nyerhetünk.

– Felnőtt pályafutásod első bajnoki címét nyerheted a Ferencvárossal. Emiatt a többieknél is jobban várod, hogy matematikailag is eldőljön az aranyérem sorsa?
– Aki sportol, az minden mérkőzésen, minden szezonban győzni akar, ha pedig sikerül megnyerni a bajnokságot, az mindig nagy dolog, de igen, a karrierem szempontjából ez most egy különleges siker lenne. Gyerekként számos tornagyőzelmet átélhettem, sőt, az utánpótlásban játszva holland bajnok is voltam, de ezeket természetesen nem lehet összehasonlítani a felnőttként elért sikerekkel. Várom, hogy mielőbb bebiztosítsuk a bajnoki címet!

A teljes beszélgetés: Fradi.hu