Ez a hétvége a Final4-é, ma a kék-fehérekkel csapunk össze – Alicia Stolle, Janurik Kinga, Márton Gréta, Szucsánszki Zita és Elek Gábor nyilatkozott az elődöntő előtt.

Női kézilabda, Magyar Kupa, Final4, elődöntő
Tatabánya, 17.30: MTK – Ferencváros
Jegy: 6000 Ft – 16000 Ft – megvásárolható online (a jegy a Final4 egészére érvényes, a fradisták az V. bejáraton léphetnek be a csarnokba, további szurkolói információk: MKSZ)
TV: M4 Sport

A FradiMédia Janurik Kingát kérdezte a mai meccs előtt:

Alicia Stolle

Nagyon rosszul játszottunk az MTK elleni bajnoki mérkőzésen, de visszanéztük a találkozót és pontosan tudjuk, mit kell kijavítanunk és milyen teljesítményre van szükségünk, hogy most ne legyenek problémáink.

Szucsánszki Zita

Nagyon jó élmény, és nagy eredmény volt, hogy tavaly megnyertük a Magyar Kupát, ez lebeg most is a szemünk előtt. Tudjuk ugyanakkor, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz – előbb az elődöntővel foglalkozunk, hiszen legutóbb is nagyon nehezen jutottunk túl ezen a körön.

Elek Gábor

Amennyiben a Győr tartja azt a formát, amelyet az április eleji bajnokin mutatott, akkor a Magyar Kupa négyes döntőjének esélyese. Szeretnénk ugyanakkor javulni és megvédeni a címünket, de lépésről lépésre haladunk, előbb az MTK elleni elődöntőt kell megoldanunk. Az MTK-val télen volt egy nagyon kellemetlen mérkőzésünk, nagyon fogták felülről a kezünk, hogy ezt meg tudtuk nyerni. Abban bízom, szombaton egy más mérkőzést tudunk játszani, persze nagyon komoly kell venni őket, de számunkra elvárás a döntő kiharcolása.

M4 Sport, MKSZ

Márton Gréta a Nemzeti Sportnak:

– A Magyar Kupa a legkönnyebben elhódítható trófea a Ferencvárosnak ebben az évadban?
– Igen, ez így van, de a mi idényünk legfontosabb szakasza a következő három hét lesz, hiszen a BL-ben negyeddöntőt vívunk a Metzcel. Azonban egyértelműen az MK-ban lehet a legkönnyebben aranyérmet szerezni, amiért tényleg mindent megteszünk, keményen készültünk egész héten.

– Tudják függetleníteni magukat a ténytől, hogy a papírforma az FTC sikerét ígéri az MTK elleni elődöntőben?
– Természetesen elsősorban a szombati mérkőzést helyeztük a középpontba, hiszen rossz emlékünk van az MTK elleni januári mérkőzésről, amikor nagyon nagy szerencsével tudtunk csak nyerni idegenben. Ellenfelünk akkor kiválóan játszott és kihasználta a hibáinkat, próbálunk tanulni abból a meccsből, és elemeztük a legutóbbi összecsapásaikat is. Igyekszünk minden eshetőségre felkészülni.

– A tavalyi négyes döntőt megnyerték. Lehet abból a győzelemből építkezni? Ha sikerrel veszik a szombati akadályt, vasárnap a fináléban ismét összejöhet az ETO elleni rangadó…
– Nagyon érdekes volt a tavalyi final four, mert mi éppen a szombati elődöntőn jutottunk át nehezen, a végén hetesekkel nyertünk csak a Siófok ellen. A tanulság az, hogy kis lépésekkel szabad csak haladni, nem vehetjük félvállról az MTK-t sem. Persze jó emlékeink vannak az egy évvel ezelőtti kupadöntőről, jó lenne megismételni a szereplést.

– Említette, hogy csapatának most következik a legfontosabb szakasz az idényben. Sikerült kihegyezni a formát ezekre a hetekre?
– Nagyon remélem, hogy igen. Éhesek vagyunk a sikerre, örültünk, hogy a válogatott meccsei után ismét együtt készülhettünk. Bízom benne, hogy sikerül elérni a vágyott célunkat.