Zoli A Fradi.hu-nak és az Origo Sportnak nyilatkozott.

– Jó újra a Fradi közelében látni! Mint az UEL-döntő nagykövete, vagy csak szurkolni jöttél?
– A televízióban fogok szakérteni a csütörtöki mérkőzésen. Ez új dolog lesz, nem a stúdióban kell beszélnem, hanem a pálya szélén. Kíváncsian várom. Új feladat, de örülök, hogy itt lehetek, mert jobb élőben nézni a meccset, mint a tv-ben.

– Ha már feladat… Nagykövetként milyen feladataid vannak a sorsoláson kívül?
– Igazából ez most a legfontosabb, és leglátványosabb, hogy húzzam a csapatokat a sorsoláson. Majd a döntőt megelőző napon és a finálén csúcsosodnak ki igazából a teendők. Örülök, hogy eddig jó csapatokat sikerült kihúzni a Fradinak, s büszkeséggel tölt el, hogy a sorsolásokon mennyi dicsérő szót hallottam már a klubot illetően.

– A döntőt már nem kell húzni. Megálmodtad már kiket szeretnél látni a fináléban, a Puskás Arénában?
– Egy Manchester United-Ferencváros döntő lenne az álmom.

– Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a repülőgépen viccesen úgy köszöntött, „á, egy új igazolás?”. El tudnád magad képzelni a mostani Fradiban?
– Baj lenne, ha nekem kellene most pályára lépnem… Én egy olyan időszakban jöttem vissza a Fradiba, amikor még egy komoly építkezésben volt a Ferencváros, a csapat és akkor épült fel a Groupama Aréna is, amely nagy mérföldkő volt. Évről évre próbáltunk fejlődni, bajnokok lettünk, de a nemzetközi meccseken különböző okok miatt nem voltunk sikeresek. Jó látni, hogy most mennyire edzett a csapat, nagyon jó kezekben vannak, jó a szakmai és a klubvezetés is. Kiváló a játékosigazolási politika. Vonzó lett a Fradi Európában. Kérdésedhez visszatérve: persze örülnék neki, ha 5-8 évvel fiatalabb lennék, s pályára léphetnék a Fradiban. Nekem nem adatott meg, pedig nagyon vágytam rá, hogy BL-, vagy EL-csoportkörben szerepeljek a Ferencvárossal. De annak az időszaknak is örülök és büszke vagyok rá, amikor 2014-ben visszatértem, hasznos volt.

– Mire számítasz a Leverkusen elleni párharcban?
– Arra, hogy két szoros meccset játszunk velük, hisz ezt megtettük már két éve is. Remélhetőleg minden összejön, s meglesz a továbbjutás.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu