Prukner László elképzelései valóra váltak.

Összefogott a két zöld-fehér klub: utánpótlásnevelési együttműködési megállapodást kötött a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Ferencvárosi Torna Club, így akadémiánk kiemelt partnerklubjává vált az ország legeredményesebb egyesületének.

A Kaposvári Rákóczi FC múltja, jelene és minden bizonnyal a jövője is helyet foglalt kedd délelőtt a Rákóczi Stadionban, ahol utánpótlásnevelési együttműködési megállapodást kötött egymással a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Ferencvárosi TC. Ha kronológiai sorrendben haladunk, akkor a múltat Horváth Miklós, a Rákóczi korábbi elnöke, illetve Márton József, egykori labdarúgója képviselte, akik sokat tettek azért, hogy a városban megalakuljon az akadémia, amely ma közel háromszáz játékos bontogatja szárnyait.

Kaposváron mindig figyelembe vettük a helyi viszonyokat és ennek megfelelően cselekedtünk – mondta Márton József. – A partneri megállapodásban hatalmas lehetőséget látok, de ezt meg kell tölteni tartalommal is.

A jelent a két klub vezetői képviselték, akik aláírásokkal nyitottak egy új fejezetet a zöld-fehérek közös történelmében, melyet remélhetőleg megtöltenek majd tartalommal a kaposvári tehetségek.

Óriási öröm, hogy ebből a régióból is sikerült egy komoly bázissal rendelkező egyesülettel szerződést kötnünk – mondta Palásthy Norbert, a Ferencváros akadémiájának igazgatója. – A Ferencváros utánpótlás akadémiája az elmúlt időszakban úgy próbál minőségi játékosokat a klubhoz hívni, hogy nem szülőket, gyerekeket próbálunk megszólítani, hanem klubokat, szakembereket így sokkal tehetségesebb gyerekek kerülnek hozzánk. Az elmúlt három évben alakítottuk ki ezt a folyamatot, mert úgy látjuk, hogy Budapest kiemelt akadémiái néha egymástól próbálnak igazolni, ezt a trendet pedig nem szerettük volna követni. Emiatt döntöttünk úgy, még korábban Prukner Lászlóval (a Ferencváros utánpótlásának korábbi szakmai igazgatója, a Bene Akadémia jelenlegi elnöke) közösen, hogy kialakítunk egy saját partneri hálózatot. Ez egy folyamatosan élő kapcsolati rendszer, melyet Vén Gábor fog össze. Az éves programjaink között szerepelnek tornák, melyet a Népligetben rendezünk, szakmai előadások illetve gyakorlati oktatások. Emellett pedig kialakul egy folyamatos kommunikáció a klubok között, hogy a legtehetségesebbeket beintegráljuk a Ferencvárosba. Ez nem úgy működik, hogy egyszer megnézzük a gyerekeket, hanem rendszeresen kapunk értékeléseket róluk. Az a célunk, hogy azoknak adjunk lehetőséget, akik képesek majd magasabb szinten is képes komoly teljesítményre.

A Bene Akadémia kiemelt partnerklubja lett a Ferencvárosnak, így az ifjú somogyi labdarúgók egyenes úton juthatnak el az ország jelenleg legeredményesebb klubjához, de természeten ez az út nemcsak egyirányú.

Óriási lehetőség ez egyesületünk számára, hiszen az ország legnépszerűbb, legsikeresebb, s talán legnagyobb múltú klubjával tudunk együttműködni a jövőben – fogalmazott Szigeti Imre, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetője. – Ez szakmai téren is nagy lehetőség, illetve a fiatal játékosok számára is, akik középiskolás koruktól a Ferencváros utánpótlásában szerepelhetnek és felhívhatják magukra az első csapat figyelmét és esetleg a nemzetközi porondon is megmutathatják majd magukat.

Egy személyes gondolattal kezdeném: 1985-ben ezen a pályán nyertük meg az országos diákolimpiai döntőt, s ez az első kapcsolódási pont, ami közelebb hozott Kaposvárhoz, a másik Prukner László személye – mondta Kiss Baranyi Sándor, a Ferencváros utánpótlásának szakmai igazgatója. – Az együttműködési megállapodással három dolog, ami igazán fontos: az első és legfontosabb a gyerekek, azért próbáljuk a munkánkat a legmagasabb szinten végezni. A második a nyitottság, amit mindig tapasztalhatnak a Népligetbe látogató kollégák. A harmadik pedig a közös jövő, úgy gondolom, hogy remekül tudunk majd együttműködni és Kaposvár újra visszahelyezi magát a futball térképén oda, ahová való.

forrás: rakoczifc.hu