A Fradi, a Honvéd és az Újpest öregfiúi is pályára lépnek az Elek Gyula Arénában Erdős Vikiért.

Öregfiúk csapatunk vasárnap legendák részvételével jótékonysági focitornán szerepel az Elek Gyula Arénában.

A Ferencvárosi Torna Club több mint százhúsz éves történelme során nem csak a pályán, hanem azon kívül is igyekezett az élen járni, klubunk számára kiemelten fontos terület a társadalmi felelősségvállalás. Ezúttal korábbi Fradi-legendákkal felálló öregfiúk labdarúgó csapatunk állt be egy nemes ügy mögé.

A Szent István SE korosztályos labdarúgó csapatában szereplő Erdős Kristóf kistestvérének, Erdős Vikinek van szüksége segítségre, aki egy nagyon ritka fejlődési rendellenességgel született, amelynek a neve Arnold-Chiari szindróma. Ez egy genetikai betegség, amely a kisagy és a gerincvelő összenövését jelenti. A páratlan küzdeni tudással rendelkező kisgyermeket egyszer már megműtötték az Egyesült Államokban, Floridában, de a mindennapi életéhez családjának komoly anyagi áldozatokat kell hozni: a speciális tápszer, a gyógytorna és az egyéb fontos kiegészítők rendkívüli anyagi megterhelést jelentenek.

A család támogatása és Viki gyógyulásának elősegítése érdekében az FTC öregfiúk labdarúgó csapata jótékonysági focitornán vesz részt a Szent István Sportegyesület szervezésében január 22-én, vasárnap. Az Elek Gyula Arénában megrendezendő eseményre 3000 forintért lehet belépőt váltani, amelynek teljes összegével Vikit és családját támogatják. Az esemény ceremóniamestere DJ. Dominique, azaz Várkonyi Attila lesz!

A jótékonysági torna egyik főszervezője, a Ferencváros magyar bajnok és MK-győztes korábbi kiválósága, Szokolai László elmondása szerint a megkeresésre azonnal igent mondott minden meghívott csapat, így az FTC mellett a Honvéd és az Újpest öregfiúk együttese, valamint a parlamenti válogatott is pályára lép.

Mindenki összefogott a nemes ügy támogatása érdekében. Bízunk benne, hogy vasárnap rengetegen leszünk az Elek Gyula Arénában. Minden érdeklődő 3000 forintért válthat belépőt, ezzel segítve a kis Viki gyógyulását, de emellett bárkinek van lehetősége külön is támogatni a családot a Mesteristák Sportolásáért és Tanulmányaiért Alapítvány számlaszámára (11742355-21453290) utalt külön adományokkal. Elsősorban egy különleges, Viki életét segítő berendezés megvásárlásában szeretnénk segíteni a családot, amelynek az ára egymillió forint. Bízunk benne, hogy a torna során ennél is jóval nagyobb összeg gyűlik majd össze – mondta Szokolai László.

Az FTC öregfiúk csapatában több klublegendánk is pályára lép.

Többek között Szeiler József, Telek András is játszik majd, de várhatóan Lisztes Krisztián, Vincze Ottó és Ebedli Zoltán is itt lesz velünk, ahogyan bajnoki címvédő férfi együttesünk másodedzője, Máté Csaba is – sorolta a neveket Szokolai László.

A torna vasárnap reggel 9.00-kor kezdődik, az első meccsen az FTC mérkőzik meg a parlamenti válogatottal, a másik ágon a Honvéd játszik az UTE ellen. Ezt követőn a párharcok veszteseinek csatája jön, majd a győztesek találkoznak egymással, végül pedig ennek a mérkőzésnek a nyertese játszik a Szent István Baráti Kör csapata ellen. Bízunk benne, hogy rengetegen leszünk majd vasárnap a csarnokban – ismertette a torna lebonyolítását Szokolai László.

A részletes program

9.00 Kapunyitás
9.20 Megnyitó
9.30 FTC örgegfiúk – Parlament válogatott
10.00 Honvéd öregfiúk – UTE öregfiúk
10.30 Vesztesek mérkőzése
11.00 Győztesek mérkőzése
11.40 Tornagyőztes – Szent István baráti kör mérkőzése
12.45 Rendezvény zárása

Helyszín: Budapest, Elek Gyula Aréna (1101 Budapest, Kőbányai út 47./a)

Fradi.hu