Dénes Ferenc sportközgazdász szerint kinevetteti magát, aki nem ismeri el, hogy fantasztikus évet zárt a magyar foci.

Szerintem fantasztikus éve volt a magyar labdarúgásnak, és ezzel akárki próbál vitatkozni, inkább nevetségessé teszi magát” – jelentette ki az InfoRádiónak Dénes Ferenc sportközgazdász. Úgy fogalmazott: lehet ilyen érveket mondani, hogy a Nemzetek Ligája „senkit nem érdekel”, a németek leszerepeltek, és az angolok sem nyerték meg a világbajnoki címet, de ezen inkább mosolyogjunk egy sort.

A sportközgazdász azzal érvelt, hogy a német és az angol válogatottat legyőzni mindenkor óriási teljesítmény, ráadásul ezt egy versenyrendszeren belül, nem szerencsével érte el a magyar csapat. Mindezt az ellenfelek is elismerték, és „megemelték a koronájukat” a magyar válogatott előtt, ami óriási élmény volt a szurkolóknak.

Dénes Ferenc szerint a Ferencváros Európa Ligában való szereplésének is óriási jelentősége van. „A Manchester United és a Barcelona selejtez azért, hogy a Ferencvárossal meg tudjon mérkőzni. Ez furcsa, de igaz” – állapította meg. Egy kupamérkőzést elvinni egy hatvanezres stadionban abban a biztos tudatban, hogy telt ház lesz, attól nagyon távol voltunk az elmúlt évtizedekben.

Ha azt az utat nézzük, amit bejárt a magyar labdarúgás, hogy tavasszal versenyző csapat van a nemzetközi kupákban, az szerintem egy fantasztikus dolog” – hangsúlyozta.

forrás és teljes interjú: InfoRádió