Labdarúgó csapatunk vezetőjével, Orosz Pállal beszélgettek.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint bárki is lesz a Ferencváros ellenfele az Európa Liga tavaszi nyolcaddöntőjében, a Puskás Arénában 50-60 ezer szurkoló előtt megremeghet a lába.

Az M1-nek péntek este adott interjúban a sportvezető beszélt a világbajnokságon remeklő Aissa Laidouni jövőjéről, akinek játékjogát csak abban az esetben kívánja értékesíteni a klub, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik. A Transfermarkton fellelhető információk alapján a vb-döntős franciák elleni csoportmérkőzés legjobbjának, Tunéziában pedig az év játékosának választott középpályás szerződése 2023 nyarán lejár a zöld-fehéreknél, így a szezon végén akár ingyen is távozhat, amennyiben addig meg nem állapodnak egy esetleges hosszabbításról.

Orosz hozzátette: nyilván szeretnének érte minél többet kapni, a reális vételárat viszont mindig a piac határozza meg. A sportvezető emlékeztetett, hogy Laidouni ősszel a nemzetközi és hazai mérkőzéseken is nagyszerűen teljesített, majd a világbajnokságon is letette a névjegyét. Hangsúlyozta: márpedig aki egy vb-n jól játszik, akkor bizony nem alacsony összegért értékesítik.

Meglátjuk majd, hogy milyen ajánlatok érkeznek érte, ha érkeznek ajánlatok, de azt se felejtsük el, hogy a Ferencváros most az Európa Liga legjobb tizenhat csapata között van, és tavasszal komoly nemzetközi kupamérkőzéseket fogunk játszani. Kettőt biztosan. Ez szintén egy olyan lehetőség, amikor egy játékos megmutathatja magát. És ahogyan egy vb-n, természetesen itt is más szemek figyelik őket, mint egy magyar bajnoki mérkőzésen” – nyilatkozta.

Az Európa Ligában bravúros teljesítménnyel, csoportgyőztesként továbbjutó zöld-fehérek szokásukhoz híven már januárban aktívak lehetnek az átigazolási piacon, mivel a nyári selejtezők miatt a keret minőségi alakítására a szezon befejeztével már nem sok idő és lehetőség van. A jó nemzetközi eredmények mindenesetre megkönnyítik az FTC helyzetét.

Orosz Pál elismerte, a legutóbbi négy bajnokságot megnyerő Ferencváros jelenleg lépéselőnyben van hazai riválisaival szemben, de egyetlen ellenfelüket sem nézik le és nem részegítik el őket a sikerek. Hangsúlyozta, ők is szeretnék, ha kiélezettebb lenne a verseny a bajnoki címért.

Beszélt a világbajnoki negyedik helyezett marokkói válogatott keretéből kimaradó Mmaee testvérek lelkiállapotáról: „szerves részei voltak a vb-részvétel kiharcolásának, biztos vagyok benne, hogy borzalmas lehetett megtudni, hogy nem számítanak rájuk.

Az Európa Liga tavaszi folytatására kanyarodva kijelentette, nem foglalkoznak a lehetséges ellenfelekkel, mert erre nincs ráhatásuk. A Ferencváros csoportgyőzelmének köszönhetően már biztos nyolcaddöntős, ellenfelére csak a kieséses szakasz első körét követően derül majd fény.

Bárki is jön szembe, céljuk a legjobb nyolc közé jutni és számítanak rá, hogy ebben nagy segítségükre lesz az a várhatóan 50-60 ezer szurkoló, akik a Puskás Arénában buzdíthatják a csapatot.

Nem szeretnénk az áldozati bárány szerepét betölteni a tizenhat között, hanem igenis nyolc közé akarunk kerülni” – mondta.

M4 Sport