Kupagyőztes pólósainkat kérdezték, köztük sajátnevelésű kapusunkat, az Újpesti elleni döntőben 67%-kal védő Neszmély Boglárkát is.

Szép pillanata volt a kupadöntőnek, amikor annak lefújását követően Benczur Márton, a 9-5-ös vereségét szenvedő UVSE nyilván nem boldog vezetőedzője egyesével gratulált úgy az övéinek, mint a győztes ferencvárosi lányoknak, akik közül Neszmély Boglárkának a fülébe is súgott valamit. Valami olyat, ami láthatóan még inkább boldoggá tette a fiatal kapust.

Hogy mit mondott Marci, aki az utánpótlás-válogatottban az edzőm? Tudtomra adta, hogy ha már így alakult, és kikapott a csapata, annak örül, hogy én ilyen teljesítményt tudtam nyújtani” – árulta el az ünneplés közben az FTC pólósa, aki az Eger elleni elődöntős őrületben 9/19-cel azaz 47%-kal zárt, hogy aztán a szombati döntőben egyértelműen főszerepet kapjon. Hatalmas védéseivel járult hozzá, hogy szép lassan elszakadt csapata ellenfelétől, 10/15-ös védési hatékonysággal, avagy 67%-os kiemelkedő produkcióval nőtt a mezőny fölé. És ha ehhez hozzáveszük, hogy a Dunaújváros elleni negyeddöntőben 50, illetve 61%-kal teljesített, nyugodtan kijelenthetjük, az FTC női vízilabda csapat fennállásának első trófeájának megszerzésében, a sporttörténeti tettben hatalmas szerepe volt.

Jól hangzik, ugyanakkor ez csapatjáték, segíteni kell egymást, amit meg is tettünk – szerénykedett. – Valóban nehéz utunk volt a győzelemig, egyértelműen a legnehezebb, de úgy voltunk vele, így szép nyerni.

Ha valaki, ő tényleg testközelből élte meg a szakosztály mindennapjait, ott volt az alapításkor, azóta a klub játékosa, a 2017/2018-as szezonban már bajnokin és kupameccsen is szerepet kapott, hűsége egyértelmű a Fradi felé.

Reménykedtem benne már az induláskor, hogy egyszer eljutunk erre a szintre. Évről évre erősödtünk, évről évre sokat dolgoztunk, aminek meglett az eredménye. Sok új és jó játékos érkezett ezen a nyáron is hozzánk, de sokat maradtak is a nagy célok miatt. Összeálltunk, egy irányba húztunk, és ugyan nem volt sok időnk még igazán összetenni a játékunkat, örülök, hogy ezt a Magyar Kupát bezsebeltük. Tudjuk, hogy van még hova fejlődni, javulni, most örülünk, de dolgoztunk majd tovább, hiszen kemény ellenfelink vannak” – hangsúlyozta Neszmély Boglárka.

Tekintettel arra, hogy ott ült a hétvégén a lelátón Bíró Attila szövetségi kapitány is, természetesen még inkább feldobta a jó teljesítmény, mint említette: „Igyekeztem mindenkinek bizonyítani, ezer százalékosan koncentráltam, hála az égnek, tényleg jól ment a védés. Hogy készültem-e külön az ellenfél játékosaira? Jól ismerem őket, a legtöbbjükkel a nyáron egy korosztályban játszottunk, ez egy kis előny volt számomra. Tudom, hogy mennyire jó játékosok, egy pillanatig sem becsültük alá az erejüket.”

Bogi az EuroSportnak így értékelt a kupagyőzelem után: „Nagyon ki voltunk már éhezve egy trófeára, nem volt más cél a szemünk előtt, csak az aranyérem. Az akarat vitt minket előre végig, nagyon fegyelmezetten játszottunk, főleg védekezésben, az öt kapott gól is ezt tükrözi. Hátul nyertük meg ezt a mérkőzést, ez a mi erősségünk. Úgy éreztem, hogy a meccs elején elkaptam a fonalat, be tudtam védeni blokk mögé, utána az én oldalamat is sikerült megfognom. Úgy ugrottam vízbe, hogy mindent bele kell tennem, szerencsére sikerült is. Egyre jobban összeszokunk, látszik, hogy működik a dolog. Egyre jobbak vagyunk, úgy gondolom, hogy ennél csak feljebb van.

A sportportál Leimeter Dórát is kérdezte: „Abszolút a védekezésünkben látom a sikerünk kulcsát, hiszen döntő szituációkban nagyon jól meg tudtuk őket fogni. Mindig beszéljük, hogy mi nem az a csapat vagyunk, amelyik feltétlen túl tud lőni egy ellenfelet, hanem ha kevés, öt-hat gólon tudjuk tartani a riválist, akkor fogunk jól játszani. Elöl legalább hat-nyolc gól bennünk van. Higgadtak voltunk kulcsfontosságú szituációkban, ez volt a kulcsa a mérkőzésnek. Fontos volt nekünk, hogy ez a kupahétvége jól sikerüljön. Csapatépítésben még az út elején járunk, törékeny még ez a rendszer. Pont az ilyen meccsen segítenek az építkezésben és a stabilizálásban. Reméljük, hogy minél több ilyen meccsünk lesz, mert ez egy nagyon jó visszacsatolása volt annak, hogy jó úton haladunk.

A Nemzeti Sportnak pedig csapatkapitányunkat, Máté Zsuzsanna értékelt: „Azt éreztem, hogy egyben van a csapat, nagyon figyeltünk egymásra, és végig koncentráltan játszottunk. A legfontosabb pillanatokban jól működött a védekezésünk, hatalmas fegyvertény, hogy öt gólon tartottuk az UVSE-t. Nem volt könnyű a sorsolásunk, a negyeddöntőben a Dunaújvárost, az elődöntőben a címvédő Egert kellett búcsúztatnunk, de a jövőre nézve még több erőt ad, hogy ilyen erős csapatokat tudtunk legyőzni a fináléba vezető úton. Nagyon sokat tettünk azért, hogy történelmet írjunk. Mostantól teljes erőbedobással a bajokságra és az Euro Kupára koncentrálnunk, mert folytatni szeretnénk, amit elkezdtünk.