Így „Madi” távozik a Fradiból, hasonlóan sikeres éveket kívánunk a vízilabda szövetség élén!

A Magyar Vízilabda Szövetség közgyűlésén egyhangú szavazással választották meg elnöknek Madaras Norbertet. A kétszeres olimpiai és világbajnok megköszönte a küldöttek támogatását, és kijelentette, az MVLSZ a jövőben minden korábbinál hatékonyabban kívánja szolgálni a klubokat, illetve minden feltételt biztosítani fog a felnőtt és korosztályos válogatottak eredményességéhez.

Azt nem ígérhetem, hogy a szövetség gólokat lő a jövőben, de gólpasszokat azért igyekszünk majd adni” – mondta rövid programbeszédében Madaras Norbert az MVLSZ rendkívüli közgyűlésén szombaton, a Duna Arénában. A játékosként egyaránt kétszeres olimpiai és világbajnok, többszörös BL-győztes kiválóság mindezt annak kapcsán említette, hogy tervei szerint a vízilabda-szövetség az irányítása alatt igazi szolgáltató szervezet kíván lenni.

Egyértelmű, hogy a válogatottak eredményessége, az utóbbi időben újra kimagasló színvonalon teljesítő utánpótlás támogatása a prioritás, ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy kizárólag akkor maradhatunk a világ legjobbjai között, ha a klubok is megkapnak minden olyan segítséget, ami a sikeres működésükhöz nélkülözhetetlen” – szögezte le Madaras Norbert.

Bár a küldötteknek aligha kellett részletesebben bemutatkoznia, azért három pontban összefoglalta, miért vállalta el az elnöki feladatokat. „Egyrészt a sportágban éltem le az életem, azaz a közeg teljes mértékben ismerős. Másrészt úgy gondolom, játékosként is több helyen megfordultam, több vízilabda-kultúrát is megismertem, öt éve klubvezetőként, három éve pedig elnökségi tagként, majd alelnökként tevékenykedve kellő vezetési tapasztalatot szereztem, továbbá ismerem a sportág struktúráját, és persze szembesülök a különböző problémákkal is, azaz pontosan látom, hol van szükség változtatásra, javításra, mi az, ami jól működik. Harmadrészt egy olyan nagy klubban dolgozhattam, mint a Ferencváros, ahol láttam, megtapasztalhattam, miként működik egy nagy szervezet, huszonegy szakosztállyal, mindez pedig felkészített egy olyan intézmény irányítására, mint a Magyar Vízilabda Szövetség. Az pedig, hogy több más klubhoz is van kötődésem, úgy gondolom, még inkább segít abban, hogy együtt gondolkozva, együtt dolgozva alakítsuk a sportág szempontjából legjobb, leghatékonyabb stratégiákat. Csapatjátékosok voltunk és hitem szerint vagyunk is mindannyian, közösen, egymásért dolgozva biztosan elérjük a céljainkat.

Madaras Norbert egyelőre két évre kapott bizalmat, ám jelezte, mindenképpen hosszú távra tervez, azaz a párizsi játékokat követő választáson egy teljes ciklusra kíván bizalmat kérni a pólós társadalomtól – természetesen mindaz alapján, amit a következő két esztendőben kíván tenni a sportágért, az MVLSZ megújult csapatát irányítva.

Köszönöm azt, hogy 2018 nyarán a Ferencváros vezetői bíztak bennem és átvehettem a vízilabda szakosztály irányítását – nyilatkozta Madaras Norbert a FradiMédiának. – Fantasztikus időszak volt, mindig szépen fogok rá emlékezni. Nem volt mindig könnyű a munka, de minden a cél érdekében történt. Ez a cél pedig az volt, hogy szakosztályunk jól működjön és sikeres legyen.

Úgy érzem, a győzelmeink is mutatják, jó úton jártunk. Köszönöm Kubatov Gábor elnök úrnak, Nyíri Zoltán alelnök úrnak a támogatást, köszönöm az edzőknek, játékosoknak, a medence partján vagy éppen az íróasztal mellett tevékenykedő szakembereknek, hogy számíthattam rájuk és együtt dolgozhattunk a Ferencvárosért. Sokat kaptam ettől a klubtól, a szakosztálytól és úgy érzem én is tudtam adni valamit és közösen fejlődtünk, épültünk. Ennek a munkának minden pillanatét élveztem az elsőtől az utolsóig – tette hozzá a szövetség új elnöke.

Madaras Norbert megválasztása után távozik a Ferencváros vízilabda szakosztályának éléről.

Még játékosként csatlakozott hozzánk, profizmusával, játéktudásával és fantasztikus egyéniségével trófeákhoz segítette a csapatot – nyilatkozta a FradiMédiának Nyíri Zoltán, klubunk ügyvezető alelnöke. – Még aktívan játszott, amikor Kubatov Gábor elnök úrral együtt már úgy éreztük, tökéletes vezető válna belőle. Játékospályafutása befejezésével rábíztuk a vízilabda szakosztályt, Norbi pedig itt is úgy dolgozott, mint korábban a medencében: szorgalmasan, profin, mindig tanulni akart. Büszke vagyok arra, hogy együtt dolgozhattunk, a Ferencvárosi Torna Club számára pedig megtisztelő, hogy a szövetségi kapitány, Varga Zsolt után újabb, a vezetői munkát a klubnál kezdő szakembert választottak egy kiemelkedő feladatra.

A klubvezetéssel történt egyeztetés után már jelölése előtt eldöntöttük, megválasztása esetén távozik a szakosztály éléről. Egyszer úgy fogalmaztam, évtizedes vezetői munkám legjobb igazolása a Ferencvárosnál Madaras Norbert volt, most ehhez csak annyit tennék hozzá, a vízilabda szövetség legjobb igazolása is ő lesz – tette hozzá ügyvezető alelnökünk.

2016-ban igazolt a Ferencvároshoz, amellyel kétszer is elhódította az Euro Kupát, karrierje utolsó mérkőzésén pedig fantasztikus játékkal és gólokkal járult hozzá ahhoz, hogy az FTC 18 év után ismét magyar bajnok legyen. 2018-ban a csapatkapitányként megnyert bajnoki döntő után visszavonult és átvette a szakosztály vezetését. Az elmúlt négy évben a férfi vízilabdacsapat Európa legjobbjai közé emelkedett, hiszen minden létező trófeát elhódított. Madaras Norbert vezetése alatt az FTC összesen 10 kupát nyert hazai és nemzetközi szinten, közte a klub történetének első Bajnokok Ligája-serlegét. 2019-es teljesítménye után a magyar sportújságírók az Év Csapatának is megválasztották férfi együttesünket. Ezzel egyidőben a női együttes is fejlődött és erősödött, a bajnoki bronzérem után idén már nagyobb célokért dolgoznak a bajnokságban és a nemzetközi kupában is. Madaras Norbert évek óta a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjaként dolgozott, 2019 júniusától a szervezet alelnöke volt, mostantól pedig az elnöke.

Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV