Hazai jégen folytatódik a pontvadászat a Jegesmedvék ellen, három játékosunk is meghívót kapott a magyar válogatottba – Arany Gergely és Ollie Betteridge is nyilatkozott a meccs előtt.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 8. forduló
Tüskecsarnok, 15.30: Ferencváros – DVTK Jegesmedvék
Jegy: diák/nyugdíjas 1000 Ft, felnőtt 1800 Ft (elővételben, a helyszínen 2000 Ft) – megvásárolható online és a helyszínen.
TV: Erste Liga TV (fizetős)

A magyar férfi jégkorong válogatott szövetségi kapitánya, Kevin Constantine keretet hirdetett a Sárközy Emléktornára, a nemzeti csapatban clubunkat képviseli: Kreisz Brúnó, Nagy Gergő és Rasmus Kulmala – a teljes névsor: MJSZ.

A meccs előtt Ollie Betteridge-t kérdezte a FradiMédia:

Arany Gergely

Az utóbbi néhány évben tényleg nem volt jellemző ránk, hogy ennyire kicserélődött volna a keretünk, mint most. Általában a mag egyben maradt, három-négy játékos jött-ment, így a szezonkezdeteink jellemzően zökkenőmentesebbek voltak, mint a többieké, rendre kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudtunk nyújtani. Most viszont 12-13 új játékos is érkezett, a pontrendszer sajátosságai nyomán ráadásul több nemzetből is, akikkel nem ismertük egymást. Márpedig az összecsiszolódás, a csapattá válás folyamata kimondottan fontos, ez így most a megszokottnál későbbre tudott kialakulni. A pontrendszerről órákat lehetne beszélni pro és kontra, abban viszont egyetérthetünk, hogy a bajnokság mindenképpen kiegyenlítettebb lett. Régebben sok meccsnek nagy biztonsággal meg lehetett jósolni az eredményét előre, most jóval kevesebb az ilyen mérkőzés – ezt mutatja az a tény is, hogy már nincs nyeretlen csapat a mezőnyben, és veretlen is csak egy. Most kezd igaz lenni az akárki akárkit megverhet közhely, ami a bajnokságnak mindenképpen jó. Mi mindenesetre azon leszünk, hogy továbbra is domináns hokit mutassunk be lehetőleg mindenki ellen, és ott tudjunk maradni végig a dobogón.

A teljes beszélgetés: Jégkorongblog

Edzésfotók a Tüskecsarnokból: