Zachariassen szerint mióta itt van most játszott legjobban a Fradi.

Két gól, egy gólpassz – Tokmac Nguen kivette a részét a Trabzonspor 3–2-es legyőzéséből. A 28 esztendős támadó nem a legjobb formában várta a csütörtöki összecsapást, ehhez képest az este (egyik) hőse lett, a török védők őt és Adama Traorét sem tudták tartani. Olyannyira jól futballozott, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján négy futballistára lehet szavazni a forduló játékosa címért, Tokmac Nguen az egyik – mellette Matías Vecino (Lazio), Mar­quinhos (Arsenal) és Willian José (Betis) lehet a befutó.

Tokmac Nguen így értékelt:

Nagyszerű játékosaink vannak, ez volt az egyik fő oka, hogy a nyáron maradtam a Ferencvárosban. Magabiztosnak kell lennünk, mert a tudás bennünk van. Szerencsére a török bajnok ellen jók voltunk, tíz emberrel sem zuhantunk össze, sőt! Ilyen tempójú mérkőzéseket kell játszanunk, hogy tovább fejlődjünk. Nagyon boldog vagyok, és hálával tartozunk a szurkolóinknak, az öltözőben is beszéltünk róla, mennyire szerencsések vagyunk velük.

A kenyai-norvég támadó előbb közelről vette be a török kaput, majd büntetőből helyezett a jobb alsó sarokba.

Az elsőnél Vécsei Bálinttól remek labdát kaptam, onnantól csak rajtam múlt, hogy értékesítem-e a ziccert. A tizenegyesnél nem sokat gondolkodtam, felkaptam a labdát, mert már a mérkőzés előtt is éreztem, ez az én estém lesz. Odaadóan harcoltunk, minden párharcba teljes erőbedobással mentünk bele, és helyén volt a szívünk. Nagy eredmény, hogy tíz emberrel is rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ez is mutatja a bennünk rejlő erőt. Ez a siker messzire repíthet bennünket.

Eldar Civic kiállítását (16. perc) követően befejező csatár nélkül maradt a Ferencváros, hiszen a szakmai stábnak váltania kellett: a védelem bal oldalára Botka Endrét küldte be, így Franck Bolinak nem sok idő jutott elöl. A csatár dühöngött is a lecserélése miatt, de tudnia kellett, a taktika ezt kívánta. Onnantól Tokmac Nguen és a szintén lendületesen futballozó Adama Traoré feladata volt a gólszerzés. Előbbi ugye két gólja mellett gólpasszt adott, utóbbi pedig nem csupán megállíthatatlanul száguldozott fel s alá, mesteri, alábökős gólt szerzett.

Nagyon elfáradtunk, azt hiszem, ez mindenkiről elmondható a csapatban. Látni kellett volna a játékosokat az öltözőben a lefújást követően, volt, aki felállni is alig tudott a helyéről. De ez a siker mindent megért” – tette hozzá Tokmac Nguen.

A mérkőzés tempóját érzékelteti, hogy a találkozó végére Kristoffer Zachariassen teljesen elkészült az erejével, ő aztán tényleg mindig kihajtja magát a Fradiban. A norvég középpályás egy könyöklést követően fejkötéssel futballozott, a hajrában begörcsöltek izmai, szemlátomást mindent kiadott magából.

A fejemen a sebet a szünetben összevarrták, a fordulás után már nem is foglalkoztam vele. Kőkemény mérkőzés volt, a megszokottnál jóval többet kellett futni, nem véletlenül fáradtam el annyira a végére. De megérte, ez a győzelem rengeteg energiát szabadított fel bennünk. Játszottunk már jobban is, de ilyen egységesen még sohasem. A védőket is ugyanúgy ünnepeltük egy-egy hatalmas mentés után, mint a támadókat, akik gólt szereztek. Elöl és hátul egyaránt hősiesen küzdöttünk” – fogalmazott Kristoffer Zachariassen.

A légiós annak különösen örült, hogy a török bajnok ellen tíz emberrel is ilyen sok lehetőséget alakítottak ki. A 3–2-es győzelem parádés rajt a csoportkörben, még a játékvezető különös felfogását is elbírta a csapat.

Ezzel már szerencsére nem kell foglalkoznunk. Amikor a hajrában visszavonta a Trabzonspor lesről született gólját, mindent kiegyenlített. Jól rajtoltunk, hiszen nagyon jó csapatot győztünk le.

Botka Endre érthetően jókedvűen értékelt, ahogyan fogalmazott, egyszerű, sima, hétköznapi mérkőzés volt…

A viccet félretéve, le a kalappal a csapat előtt. Jó ideje itt vagyok a Ferencvárosban, de egyik mérkőzésen sem játszottunk még ennyire egységesen. Az, hogy tíz emberrel két gólt rúgtunk a török bajnoknak, a csapat erejét mutatja. Mindenki annyira koncentrált, hogy a piros lap sem zavart meg bennünket, jó sorozatban vagyunk, szerintem ott motoszkált még bennünk a hétvégi, Újpest elleni hat nullás siker. Bízom benne, ez a lendület az egész idényben jellemző lesz ránk.

A 28 esztendős védőnek Eldar Civic kiállítása miatt hamar be kellett állnia, és ahogyan az elmúlt időszakban kétszer-háromszor, a védelem bal oldalán harcolt. Szerinte itt nehezebb feladata van, de ott játszik, ahová Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző beállítja.

Aki azt gondolja, az orosz tréner a lefújást követően ünnepi hangulatban ment be az öltözőbe, téved, mondandójában máris a vasárnapi, Kisvárda elleni bajnokira tért ki. Botka Endre úgy vélte, emlékezetes kilencven percen vannak túl, és ami örömteli, nem csupán ismerték a Trabzonspor gyenge pontjait, hanem ki is használták.

Ők támadtak, de mi is legalább annyira veszélyesek voltunk, sőt! Két elkerülhető gólt kaptunk, ezeket bánhatjuk, de a törökországi meccsen ezekre is felkészülünk. Legközelebb a Monaco otthonába megyünk, szerintem a legerősebb együttes a csoportban, de csütörtökön bizonyítottuk, bárki ellen van esélyünk.

forrás: nso.hu