Európa-bajnoki döntőt játszik a férfi vízilabda válogatott. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Jansik Szilárd

Tegnap megnéztük a horvátok meccsét, most már tudjuk, hogy ők lesznek az ellenfeleink, ma reggel ilyen átmosás volt, kicsit kiúsztuk a savakat egy-két ezer méter laza úszás volt meg egy kis lövés. Az esti edzésen fogunk tudni egy-két elemet gyakorolni specifikusan a horvátokra. Igazából ilyenkor már túl sok mindent nem tud gyakorolni az ember. Elég sok dolgot átvettünk a nyár folyamán, lehet mondani, hogy ez itt már fejben fog eldőlni. Azért itt 8 ezer ember előtt fogunk játszani, nem tudom, játszottam-e már ekkora közönség előtt, a fiatalabbak biztosan nem. Szóval ez is tök jó, én nagyon várom személy szerint, azt gondolom, hogy mindenki. Azt nem tudjuk, hogy ez kire milyen hatást gyakorol majd. Én azt gondolom, hogy nekünk itt veszteni valónk semmi nincs, a horvátoknak több van, csak itthon vannak és mindenki a győzelmet várja el tőlük. A 2017-es vb-döntőt én még csak nézni tudtam, de rossz volt átélni azt, hogy ők a hazai közönségünk előtt megnyerték a világbajnokságot, néma, csalódott magyar szurkolók voltak akkor a lelátón. Én most azt próbálom vizionálni, hogy 8 ezer néma horvát szurkoló lesz ott holnap, mi pedig örömködünk és megnyerjük az Európa-bajnokságot!

Varga Zsolt

Picit az a helyzet, mint a spanyol mérkőzés előtt volt: a horvátokkal is készültünk együtt a felkészülési időszakban. Játszottunk velük sokat, edzőmérkőzéseket, volt egy hivatalos mérkőzés is, amelyen kikaptunk tőlük. Tényleg így van: a két csapat jól ismeri egymást. Annyi volt a különbség, hogy a közös készülésnél nem volt ott a balkezesük, Harkov, vele azért más, sok problémát megold a játékukban. Az egyik fontos pontnak, kiemelendőnek az ő játékát látom, amit meg kell oldanunk, illetve a másik oldalon szereplő Marinics Kragics játékát, centerben pedig nyilván Vrlics lesz a meghatározó szereplőjük. Fontos az is, hogy a támadásainkban jól át tudjuk lőni a kapusukat. Ezek a fő pontok, amiket látok és amik feladatot jelentenek. Én úgy érzem, hogy nagyon nagy az akarat a csapatban, nagyon nagy tűz lobog a játékosokban. Ez a két hét hosszú, megterhelő mérkőzésekkel. Azt szoktam látni az ilyen sorozatterheléseknek a végén, hogy egy picit lassabb az utolsó mérkőzés. Ez szokott lenni a benyomásom. Még az olasz-spanyol döntőn is azt láttam, hogy több volt a hiba benne, mint amit előtte megszoktunk ezektől a csapatoktól. És azt gondolom, hogy ez azért fontos, hogy tudatosítsuk magunkban: az a csapat fog nyerni, amelyik kevesebbet hibázik.

Bővebben: Fradi.hu, VLV