Labdarúgó csapatunk sportigazgatójával beszélgettek a Trabzonspor elleni győzelem után.

A Ferencvárosnál nem változtak a célkitűzések a továbbjutást illetően azt követően, hogy az együttes csütörtökön 3-2-es hazai győzelemmel kezdte meg szereplését a labdarúgó Európa Liga csoportkörében.

A Ferencváros a Crvena Zvezdával, az AS Monacóval és a Trabzonsporral szerepel azonos négyesben – csütörtökön utóbbit győzte le otthon 3-2-re úgy, hogy a 16. perctől emberhátrányban játszott -, és a vezetés azt a célt tűzte ki, hogy az első három között végezzen az együttes. Ez azt jelentené, hogy tavasszal is érdekelt lenne az európai kupaporondon az egyenes kieséses szakaszban, nem feltétlen az EL-ben, ahol az első és a második folytathatja szereplését, hanem akár az Európa Konferencia Ligában, ahol a harmadikok játszhatnak a nyolcaddöntőbe jutásért.

Hajnal elmondta, leírhatatlan örömöt éreztek a partvonal mellett a lefújásnál, „hiszen egy top csapat ellen játszottak, több mint 70 percet emberhátrányban, és így sikerült nyerni, ráadásul fantasztikus hangulatban”.

A sportigazgató szerint csütörtökön megint bebizonyosodott, hogy nemzetközi szinten nem hagyják büntetlenül a hibákat, mindkét török gólt ferencvárosi hiba előzte meg, bár Eldar Civic kiállításából még jól is jöttek ki, „mert erőket szabadított fel, és még koncentráltabbá tette a csapatot”.

Az 59-szeres magyar válogatott labdarúgó az M1 aktuális csatornának ugyanakkor kiemelte: „nem lenne helyes”, ha a sorozatra kitűzött céljaikat rögtön az első mérkőzés után megváltoztatnák.

A helyén kell kezelni ezt a sikert is, pont úgy, mint a kudarcokat, amikor azok érik az embert. Tárgyilagosan kell nézni. Továbbra is egy nagyon nehéz csoportban vagyunk, és még csak egy mérkőzést játszottunk, ha esetleg csak ez a három pontunk maradna, arról tudjuk, hogy az nem sok mindenre lenne elég” – mondta.

Hajnal hozzátette: ez a győzelem óriási lökést, önbizalmat adhat a csapatuknak a folytatásra, az ellenfelek részéről pedig még nagyobb tiszteletet érdemelhet ki a Ferencváros.

Természetesen szeretnénk a hátralévő öt mérkőzésen minél több pontot szerezzünk, aztán a végén majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Persze változatlanul az a célunk, hogy tavasszal még ott legyünk az európai kupaporondon” – szögezte le.

Hajnal hozzátette: amely riválisuk eddig esetleg nem fordított kellő figyelmet a Ferencváros feltérképezésére, az ellene való mérkőzésre, az a mostani győzelem után biztosan alaposabban utánuk néz majd és kielemzi az együttest.

Látni fogja, hogy mentálisan milyen erős teljesítményt tudtunk nyújtani, emberhátrányban képesek vagyunk két gólt rúgni, és milyen veszélyes kontrajátékosaink vannak, a védekező feladatot pedig meg tudjuk oldani. Biztos, hogy picit talán még alaposabban készülnek fel belőlünk. Nekünk ez óriási hitet és önbizalmat kell adjon, hogy bárki ellen lehet esélyünk. Ha megnézzük a nemzetközi eredményeket, mik történtek a héten, akkor azt látjuk, hogy a Ludogorec megverte az AS Romát, a Dinamo Zagreb megverte a Chelsea-t, akkor igenis tudjuk, hogy ezek nagyon nehéz feladatok, és sokszor megoldhatatlannak tűnnek, de kell, hogy a hit bennünk legyen, és tisztában lennünk, hogy azzal a kemény munkával, amit ezen a mérkőzésen elvégeztünk, lehet esélyünk a további mérkőzéseken is” – hangsúlyozta a sportvezető.

M4 Sport